excursii-razvan-pascu

In aceasta saptamana compania Google a deschis la Bucuresti Google House, o casa cu 5 camere in care le-a fost prezentata si explicata celor prezenti tehnologia Google si cum ne poate ajuta aceasta daca suntem iubitori de calatorii, filme, muzica sau IT. Eu am avut ocazia sa particip la vizita cu tematica pe turism, unde am cunoscut serviciile, produsele si tehnologiile Google care ii pot face viata unui calator mult mai usoara. Google House este un concept implementat in 4 tari din Europa de Est pentru a le arata jurnalistilor si vizitatorilor ca Google inseamna mult mai mult decat un simplu motor de cautare, iar eu am avut ocazia sa fiu moderator la vizita dedicata turismului.

Ce a cuprins Google House?

Camera de zi:

– Chromecast
– Nexus 7
– Chromebook Pixel

Nexus 7, Chromebook Pixel si Chromecast ne-au ajutat sa aratam in camera de zi cum putem sa partajam video-urile de pe YouTube sau discutiile video purtate pe Hangout cu prietenii si familia. Fara cabluri, pentru ca aici a intervenit Chromecast care printr-un simplu click preia fereastra de browser partajata de pe Chromebook Pixel sau Nexus 7.

Camera de divertisment

– Chromebook Pixel
– Nexus 5
– Chromecast

Street View-ul ne-a ajutat sa gasim parcari in preajma obiectivelor pe care am vrut sa le vizitam virtual, de la muzee pana la Marea Bariera de Corali din Australia sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. Apoi am vazut cum se foloseste Google Navigation, care ne poate conduce de acasa pana la destinatie. Pe drum, ruta poate fi ajustata, iar Voice Search inlocuieste tastatura atunci cand suntem la volan.

Camera copilului

– Chromebook Pixel

Aici am aflat despre Art Project sau World Wonders – serviciile prin care orice elev poate vizita muzee si arhive din toata lumea, documentandu-se pentru proiectele scolare. Art Project iti permite sa descoperi peste 40.000 de tablouri si obiecte de arta de pretutindeni si sa afli informatii despre acestea si creatorii lor. World Wonders te duce in sute de locuri istorice de pe tot globul: de la Pompei si Palatul Versailles si pana la ruinele Angkor Wat. In Google Docs poti lucra colaborativ cu ceilalti colegi pentru a-ti pregati temele.

Dormitorul

– Nexus 7

Aici am aflat mai multe detalii despre Google Play Book, unde gasim o multitudine de titluri; trebuie doar sa descarcam cartea preferata, iar apoi o putem citi oricand de pe tableta, chiar si in avion, atunci cand nu suntem conectati la internet. In prezent exista o serie limitata de titluri in limba romana, disponibile in Google Play Books, urmand ca in perioada urmatoare numarul si diversitatea acestora sa creasca, pe masura ce noi parteneri se vor alatura.

Bucataria

– Nexus 7

Aici am aflat ca pe YouTube este disponibil aproape orice ne putem imagina in materie de retete si tutoriale despre cum sa preparam mancarea preferata. La aceasta se adauga aplicatii de gatit din Google Play care ne ofera tot ce avem nevoie pentru a pregati reteta dorita. Voice Search se poate dovedi un „chef” asistent util atunci cand suntem murdari pe maini, in mijlocul unei retete si trebuie sa dam un telefon sau sa cautam ceva pe internet. Google Translate ne ajuta sa stim ce comandam cand suntem in strainatate si nu intelegem meniul: facem o poza la meniu si selectam textul care vrem sa fie tradus.

Mai multe informatii despre Google House gasiti aici, aici si aici.

4 comentarii

 1. 24.05.2014 la 23:11

  Draguti astia de la Google. Am vazut niste documentare despre ei…si cat spatiu au acolo, si ce investitie serioasa au…. si ce salarii dau…. $$ foarte dragut. Imi doresc sa ajung si eu macar sa-i vizitez daca nu sa lucrez chiar. Oricum foarte fain. Iti sugerez sa faci postari si despre turismul romanesc pt ca scrii foarte frumos. Despre cazare in Bacau si alte site-uri utile. Numai bine

 2. Fecioru Florina
  25.05.2014 la 09:07

  Este deschisa curiosilor ? sau ne putem inregistra online pentru o vizita?multumesc anticipat

 3. Razvan Pascu
  (author)
  25.05.2014 la 09:19

  @ Florina: nu cred, din pacate.

 4. 25.05.2014 la 23:26

  Arata foarte fain, mi-ar placea sa vizitez un astfel de loc 🙂

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]