fbpx
excursii-razvan-pascu

Destinatia de vacanta Germania, reprezentata prin Organizatia Germana pentru Turism – DZT, inregistreaza o pozitionare tot mai puternica pe piata romaneasca, fiind aleasa de un numar din ce in ce mai mare de romani.

Germania, o tara ofertanta prin posibilitatile variate pe care le pune la dispozitie pentru petrecerea vacantei, a devenit una dintre alegerile preferate de catre turistii romani. Fie ca aleg Germania pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai multi romani se bucura de istoria bogata si de serviciile de calitate ale acestei tari.

Turistii romani in Germania

Numarul de calatorii catre Germania dinspre tarile balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an si se preconizeaza o crestere de peste 2 milioane de calatorii pe an pana in 2020.

In ceea ce priveste turistii romani, in 2013 s-a inregistrat un numar de 583 000 de calatorii in Germania si un numar de 637 882 de innoptari, cu 14,6% mai mult decat in 2012. In ultimii 6 ani se observa o crestere de 72,4% a innoptarilor vizitatorilor romani.

Regiunile preferate de romani

Intr-un top realizat de DZT cu privire la cele mai populare regiuni alese de turistii romani se afla: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen si Berlin. De asemenea, o cercetare realizata asupra sumei cheltuite de catre romani intr-o vacanta in Germania arata ca acestia platesc, in medie, 558 de euro/calatorie, cu 15% mai putin decat in 2012.

1 comentariu

  1. 14.04.2014 la 21:55

    inainte era invers .. ei vizitau Romania in special Baile Felix ..

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]