excursii-razvan-pascu

In perioada 23-25 mai, la Bucuresti va avea loc prima editie a HipTrip Travel Film Festival. Este vorba despre primul festival dedicat calatoriilor, iar acesta se va desfasura la Cinema Eforie si Cinema Union. Festivalul va gazdui proiectii de film legate de calatorii si workshop-uri cu profesionisti din domeniu.

Invitatul special al acestei editii este Serif Yenen, travel specialist, scriitor si regizor, care va prezenta in deschiderea HipTrip cel mai recent documentar al sau, “Istanbul Unveiled”. Filmat in 2013, documentarul spune povestea unei tinere de origine americana care isi propune sa descopere Istanbulul altfel decat in clasicele ghiduri turistice. Cea mai cunoscuta dansatoare de belly dance din Turcia, un maseur dintr-o baie publica si una dintre cele mai bogate femei din Turcia – sunt doar cateva dintre personajele intervievate in documentar. Toate acestea, insotite de muzica celor de la Baba Zula.

Pornind de la acelasi principiu, HipTrip isi propune sa aduca la cinema povestile unor locuri, dincolo de ghidurile turistice. Timp de trei zile, la Cinema Union si Cinema Eforie vor rula filme de fictiune, documentare si scurtmetraje cu si despre calatorii. Evenimentul este dedicat atat iubitorilor de cinema, cat si tuturor celor care vor sa descopere lumea prin calatorii, prin cunoasterea de noi culturi, oameni si locuri.

Sponsorul acestui festival este Vivolis.ro, iar printre parteneri se numara ANT, Ambasada Turciei in Romania, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Irlandei in Romania, Institutul Cervantes din Bucuresti si Travel Communication Romania. Festivalul de film HipTrip este un proiect al Fundatiei OVI.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]