Cand vine vorba despre conturi, banci, carduri si plati, sunt trei aspecte de care eu tin cont si care m-au fidelizat in timp unei singure banci, ING:
– Siguranta platilor
– Accesibilitatea
– Timpul consumat
Este important sa imi pot accesa contul din orice colt al lumii m-as afla, sa pot face plati de oriunde in siguranta, sa imi verific contul oricand si sa nu dureze o vesnicie fiecare tranzactie. Pana acum, pentru toata partea financiara m-am bazat pe ING si niciodata nu m-au dezamagit. Mi s-a intamplat chiar sa fiu sunat, dupa ce am facut plati prin alte tari, si sa fiu intrebat daca eu sunt la capatul lumii sau daca mi-a fost hack-uit contul.
Un alt aspect care mi se pare la fel de important pentru banca cu care lucrez este inovatia. Carduri au toate bancile, comisioane au toate bancile…dar doar anumite banci reusesc sa ghiceasca ceea ce ai nevoie si ceea ce va conta in viitor.
ING a lansat de curand un sistem de plata foarte inteligent si simplu. Este vorba despre plata contactless prin telefonul mobil. Probabil acesta este viitorul, desi eu prefer in continuare cardul bancar. Dar, deh, acest serviciu nu e chiar pentru oricine, mai ales pentru un atehnic ca mine, insa exista o nisa importanta in piata care asteapta inovatie de la orice partener cu care lucreaza. Asadar, daca va regasiti in descrierea de mai sus, iata detalii.
Cum functioneaza sistemul?
Primesti de la sucursala ING de care apartii un kit ING PAY, care include un card micro SD si un sticker sau o carcasa pentru telefonul mobil. Acest tip de plata este compatibil cu telefoanele de generatie noua, Samsung Galaxy, iPhone 4 si 4S – lista cu telefoanele disponibile o gasiti aici.
Telefoanelor dotate cu sistem Android li se va introduce cardul micro SD, iar stickerul se va lipi pe carcasa interioara, in dreptul cardului. Apoi se va instala aplicatia ING Pay, din Google Play.
Pentru cei cu iOs, ca mine, exista o carcasa speciala pentru telefon, unde se va introduce si cardul micro SD. Instalezi aplicatia ING Pay si poti incepe sa faci plati contactless.
Cat costa si ce primesti inapoi?
Serviciul va costa 50 de lei pentru emitere si 50 de lei administrarea anuala. Banii ii recuperati rapid, pentru ca toate cumparaturile sub 100 lei beneficiaza de 5% cashback. De fapt, toate cumparaturile au cashback, chiar daca suma platita este mai mare de 100 RON, dar cashback-ul maxim este de 5 RON pe tranzactie, indiferent de suma platita.
Mai mult, primii 500 de inscrisi in ING PAY, pana pe 31 Decembrie 2013, beneficiaza de comision de deschidere zero. Va puteti inscrie chiar acum in sistemul ING Pay, aici.
Unde il folosim?
Dupa ce ai instalat aplicatia si tot ceea ce trebuie poti merge deja sa faci primele plati. Poti folosi ING PAY la orice magazin dotat cu POS contactless; cateva din ele sunt Carrefour, Real, Sensiblu, Help Net, IKEA, Rompetrol, Inmedio, KFC si Pizza Hut. Iata aici lista completa a magazinelor care accepta acest tip de plati.
Masuri de siguranta
Pentru a realiza plata trebuie sa apropiati la maxim 4 cm telefonul mobil de aparatul de plata. Daca sunteti un pic mai precauti din fire, ca mine, puteti sa atasati contului ING Pay si un cod PIN. Astfel, la fiecare plata o sa apropiati telefonul si veti confirma plata prin tastarea codului PIN. Eu marturisesc ca am bifat “plata automata, fara introducere PIN” si nu m-am simtit in nesiguranta. Se plateste usor si nu exista riscul sa se plateasca automat, din greseala, din buzunar, din simplul motiv ca inainte de a efectua plata, casiera trebuie sa faca o setare la POS.
Detalii
Mai multe detalii despre ING Pay sunt disponibile aici, iar cateva fotografii de la plata mea cu acest nou sistem, mai jos.
P.S. Va spuneam ca sunt atehnic, asa ca le multumesc colegilor mei Alex si Bogdan, cei doi auto-proclamati “zei ai tehnologiei”, care m-au ajutat sa testez aplicatia extrem de rapid.
Sincer mi se pare o tampenie. De ce nu fac prin Google Wallet ?