Din 1 Octombrie 2013 se deschide programul “Loteria Vizelor 2015”

Adaugat de la 01 Oct 2013

In urma cu doi ani am trecut prin emotiile procesului de obtinere a unei vize de turist pentru Statele Unite ale Americii. Am obtinut viza si eu si prietena mea, am scris atunci imediat acest articol cu detalii, insa stiu ca sunt multi care inca se tem.

Pentru cei care au planuri mai mari decat o simpla vizita in SUA, adica pentru cei care vor sa isi faca o viata acolo, sa munceasca, lucrurile sunt si mai complicate cand vine vorba de viza. Din acest motiv ma bucur sa va anunt ca astazi, Marti, 1 Octombrie 2013, incepand cu ora 19:00 ora Romaniei ( ora 12 pm, GMT-4), se lanseaza o noua runda de “Loteria Vizelor”.

Pentru cei care nu sunt familiari cu acest termen, Loteria Vizelor sau Diversity Visa, este un program pe care Statele Unite il desfasoara pentru a acorda un supliment de vize cetatenilor din statele cu conditii mai dificile de acordare a vizelor si din care numarul imigrantilor este scazut. Numarul total de vize (pentru intreaga lume) este de 50.000, iar un stat nu poate primi mai mult de 7% din totalul vizelor, adica 3500 de vize. Aceste vize se acorda aleatoriu, de catre un calculator, de unde si denumirea de “loterie” si pentru a te inscrie trebuie sa indeplinesti doua cerinte minimale:

1. Trebuie sa fii nascut in statul eligibil pentru aceste vize (pentru cetatenii romani asta inseamna ca trebuie sa fie nascuti in Romania). Exista si doua exceptii: daca aplicati impreuna cu sotul/sotia nascut(a) in Romania sau daca parintii sunt nascuti in Romania si daca ei nu au locuit legal intr-un alt stat decat Romania.

2. Diploma de Bacalaureat sau cel putin doi ani de experienta in munca in ultimii doi ani intr-o profesie care necesita cel putin doi ani de pregatire profesionala. Meseria pe care ati exercitat-o in acesti minim doi ani trebuie sa fie trecuta in nomenclatorul american de meserii, disponibil pe site-ul Departamentului de Munca aici.

Daca indepliniti aceste doua conditii, nu trebuie decat sa fiti pregatiti sa va inscrieti in program. Inscrierile vor fi deschise in perioada 1 Octombrie 2013 (ora 19) si 2 Noiembrie 2013 (ora 19). Daca sunteti hotarati sa va inscrieti, nu trebuie sa asteptati pana in ultimele zile de inscrieri pentru ca atunci site-ul poate fi suprasolicitat.

Cum te inscrii la Loteria Vizelor?

Incepand de Marti, 1 Octombrie 2013, acceseaza website-ul https://www.dvlottery.state.gov si completeaza formularul online. Nu exista nicio taxa de inscriere si autoritatile SUA sfatuiesc participantii sa nu apeleze la “consultantii de viza” sau alti intermediari care promit suport pentru inscrierea in concurs. Formularul contine informatii personale standard. In momentul accesarii formularului trebuie doar sa va asigurati ca aveti la indemana, in format electronic, o fotografie 600×600 pixeli, .jpg, care sa nu fie mai mare de 240 Kb.

Dupa ce veti incarca formularul, veti primi un numar de confirmare unic cu care veti putea verifica status-ul concursului incepand cu data de 1 Mai 2014.

Daca aflati ca ati fost selectionat, va trebui ca pana cel tarziu pe 30 Septembrie sa solicitati eliberarea vizei. Pentru aceasta va trebui sa contactati Ambasada sau Consulatul SUA la Bucuresti care o sa va ofere mai multe informatii despre taxele care trebuie achitate pentru eliberarea vizei.

Informatii complete despre procesul de acordate a vizelor prin sistemul “Loteria Vizelor” sunt disponibile aici (va recomand sa cititi si sectiunea de „intrebari frecvente” de la sfarsitul documentului).

* scris de pe un laptop Lenovo ThinkPad E531

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

6 păreri la “Din 1 Octombrie 2013 se deschide programul “Loteria Vizelor 2015”

  1. Ce nu se specifica este statutul de concobin notoriu. Nu suntem casatoriti, suntem concobini, deci pot sa-l trec pe formularul meu?

  2. Statutul tau poate fi casatorita ori necasatorita, astea se pot dovedi prin acte. Restul nu inseamna nimic, termenul de concubin sau uniune consensuala se foloseste doar asa la statistici sau chestionare .

  3. care sunt variantele in cazul meu: nu sunt casatorit oficial, insa locuiesc cu prietena mea si avem un copil impreuna ( pe certificatul de nastere noi suntem trecuti parinti) ? fac aplicatia doar pt mine si pt copil, fara a trece mama naturala ?

  4. Buna,
    Am si eu o intrebare legata de diploma de bacalaureat,am nevoie de o copie scanata a acesteia sa o atasez la formular?
    Cat despre diploma de bacalaureat si experienta de 2 ani intr`un domeniu eligibil,trebuie avute ambele ptr inscriere sau este de ajuns doar una?
    Iti multumesc frumos si astept cu nerabdare raspunsul!
    Zi frumoasa!

  5. cum as obtine viza pentru america ,o viza de lucru ce acte mi-ar trebui si ce citi bani mi-ar fi de folos daca as obtine viza. ce conditi ar trebui sa obtin viza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Michelin

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background