excursii-razvan-pascu

Indiferent de regiunea din Austria pe care am vizitat-o si de motivul vizitei mele, fie la targurile de Craciun, pe munti vara sau la shopping, Austria si austriecii intotdeauna mi-au creat impresia unui popor deschis si bucuros sa primeasca turisti de toate felurile.

Nu am vazut sa faca diferenta intre albi, negri sau asiatici (in zona Zell am See, de exemplu, sunt multi turisti arabi), sa se uite urat la tine daca nu le vorbesti limba si am certitudinea ca sunt suficient de civilizati cat sa nu puna pret pe preferintele sexuale ale oamenilor. Sunt un popor pentru care intimitatea vine pe primul loc si care nu am vazut sa judece ceva sau pe cineva diferit.

Saptamana trecuta, in cadrul unui eveniment organizat la ambasada Austriei din Bucuresti si intitulat „Viena – Orasul Tolerantei”, Viena s-a prezentat si s-a promovat ca o destinatie care se adreseaza si publicului Gay & Lesbian din Romania. Dat fiind subiectul considerat tabu, evenimentul a fost de o maxima eleganta si a reusit sa transmita un mesaj serios, de business, cu privire la Viena si la turismul in capitala Austriei. Au fost invitati oameni de afaceri din industria turismului, formatori de opinie, presa, insusi Ambasadorul Austriei – domnul Michael Schwarzinger – dar si reprezentanti ai comunitatii Gay & Lesbian din Romania. Evenimentul a fost prezentat de Mircea Solcanu, care alaturi de reprezentantii Wien Tourismus-Oficiul de Turism al Vienei, dar si de reprezentantii comunitatii Gay & Lesbian din Romania au comunicat deschiderea Vienei spre un astfel de public.

Baletul Edi Stancu a transmis partea artistica a mesajului, printr-un Vals al Tolerantei, dansat de persoane de acelasi sex.

Reprezentantii Biroului de Turism al Vienei au sustinut clar ca nu doresc sa puna un stigmat asupra orasului, ci doresc sa arate ca Viena este o destinatie si pentru alte genuri de public. Exista baruri si cluburi dedicate acestei comunitati, dar si o serie intreaga de evenimente organizate pe tot parcursul anului.

Am admirat foarte mult curajul lor in organizarea acestui eveniment si i-am admirat si mai mult dupa ce am vazut ca au reusit sa transmita un mesaj elegant si totodata business catre cei prezenti.

Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul Oficiului National de Turism al Austriei sau pe pagina de Facebook dedicata.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]