excursii-razvan-pascu

Compania aeriena Air France a prezentat joi, 30 Mai 2013, colectia sa de uniforme vintage din anii ’30 si pana in prezent, pentru prima data in Romania. La evenimentul moderat de Dana Rogoz si Ovidiu Buta au putut fi admirate 15 modele de uniforme ce reprezinta istoria companiei si moda secolelor 20 si 21.

Unifomele insotitorilor de zbor au fost introduse la sfarsitul anilor 1920 pentru a da un plus de autoritate personalului de zbor. Isi au influenta in uniformele personalului medical care era prezent pe zborurile din acea perioada, dar si in uniformele personalului de servire de pe zborurile private.

Prezentarea de moda a fost deschisa de doua uniforme masculine din anul 1933, bijuteriile colectiei vintage Air France. Sunt uniforme de barman folosite pe zborurile private ce aveau in acea perioada restaurante si baruri de lux.

A continuat cu doua costume din anii ’40 si ’50, apartinand caselor de moda Georgette Renal si Georgette de Treze inspirate din uniformele armatei franceze si din cele ale Crucii Rosii.

O data cu aparitia avioanelor cu reacție Boeing B707 si Caravelle, compania a introdus o noua serie de uniforme, mai usor de purtat, dar care nu sacrificau eleganta. Acestea au fost create de nimeni altul decat celebrul designer Christian Dior.

Cristobal Balenciaga i-a urmat lui Dior in galeria marilor designeri ce au creat pentru Air France, intr-un set de uniforme ce includeau pentru prima data si accesorii asortate: o geanta si o pereche de manusi albe. Cristobal Balenciaga a creat costumul de iarna in culoarea bleumarin, culoare emblematica pana in zilele noastre pentru Air France.

Au urmat modele din anii 1970 si 1980 create de casele de moda Louis Feraud si Carven, iar in 1997 compania a introdus o rochie de vara de culoare rosie, semnata de casa de moda Nina Ricci.

Uniforma folosita in prezent este semnata de Christian Lacroix si include peste 100 de piese ce pot fi combinate intre ele. Christian Lacroix a folosit culoarea bleumarin pentru costum si culorile gri, albastru deschis, alb si rosu pentru accesorii.

Aceste uniforme fac parte din patrimoniul companiei si marcheaza puncte cheie din istoria companiei si a  aeronauticii.

Conferinta de presa si prezentarea de moda au fost organizate de Travel Communication Romania.

Despre prezentarea de moda Air France

Fotografii de la evenimentul Air France din 30 mai 2013

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]