fbpx
excursii-razvan-pascu

O cunosc pe Paula Calarasu de vreo 2 ani. O stiam din vedere de mai mult timp, o tot vedeam dand declaratii de presa la TV sau prin ziare si ma gandeam mereu ce munca grea presupune sa fii interfata dintre o companie aeriana (de Stat) si opinia publica.

A intrat o pasare la motor si s-a intors avionul pe aeroport din motive de siguranta, toata presa e la usa companiei, a fost prins pilotul cu alcoolemie in sange, toata presa vrea declaratii, a renuntat presedintele Basescu la aeronava prezidentiala, toata lumea vrea sa afle detalii. Nu ai noapte, nu ai weekend, nu ai concediu … pentru ca asta e munca pe care ti-ai ales-o. Nu te suna nimeni sa iti spuna „Vreau sa fac un reportaj despre cate sute sau mii de zboruri a facut TAROM in siguranta”, dar in mod cert te suna cand e o mica samanta de scandal. Nu e anormal si nici nu as vrea sa credeti ca asta se intampla doar in Romania – toti oamenii din intreaga lume sunt mult mai dispusi sa scoata in evidenta lucrurile mai putin bune, decat povestile frumoase.

Insa atunci cand iti alegi meseria de purtator de cuvant al unei companii aeriene precum TAROM esti constient atat de expunerea pe care o ai, cat si de dezavantajele care se acumuleaza. Nu ai voie sa te enervezi, nu mai esti om, ci un mic robotel care de multe ori prezinta punctul de vedere al companiei, chiar daca este diferit de punctul de vedere personal. Un lucru suplimentar este si acela ca TAROM este un paradox: multa lume vorbeste compania de rau si o huleste, si totusi extrem de multa lume are incredere in TAROM, in pilotii TAROM, in faptul ca nu se pierd bagajele si ca nu se anuleaza curse, etc.

Nu e usor. Nu e usor deloc. Un astfel de job cred ca te caleste foarte mult. Cred ca te schimba ca om, te face mai dur, te tabaceste mai mult.

Eu m-am inteles bine cu Paula inca din prima zi cand ne-am cunoscut personal. Ea (si fetele cu care a lucrat ea) au reusit sa imi schimbe imaginea despre TAROM in ultimii ani.

Paula este un om bun, atat pe plan personal, cat si profesional. Nu e usor deloc sa fii om de comunicare pentru o companie de stat in Romania. Cu atat mai mult, nu cred ca e usor deloc la TAROM, unde toti isi dau cu parerea si unde toti cred ca se pricep. Daca a reusit sa comunice onorabil pentru TAROM, cred ca va putea face multe alte proiecte bune pe viitor.

Nu stiu ce va face, nu stiu ce va alege, nu stiu unde va lucra. Am aflat doar ca Paula Calarasu, purtatorul de cuvant al TAROM, omul pe care il sunai cand vroiai sa afli ceva despre TAROM, pleaca din companie. Si nu am vrut sa las nemarcat acest moment.

Eu iti doresc mult succes, Paula, si stiu un singur lucru: ca oriunde vei lucra de-acum inainte, nu va fi la fel de dificil ca la TAROM. 🙂 Iti tin pumnii!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]