fbpx
excursii-razvan-pascu

Cred ca fiecare dintre noi, cei care scriem pe blog, am auzit de SEO (Search Engine Optimization) sau optimizare pentru motoarele de cautare. Mai exact, procesul prin care iti poti optimiza site-ul, blogul, astfel incat Google, Bing si alte motoare de cautare sa gaseasca, indexeze si sa afiseze in rezultate continutul pe care il scriem.

A fost si este in continuare o intreaga nebunie sa ajungi pe primul loc in Google cand cineva cauta o anumita expresie si nimeni nu poate garanta acest lucru, chiar de-ar fi angajat Google. Insa sunt tehnici prin care poti face ca site-ul tau sa ajunga cat mai sus in cautari. Totul pare extrem de dificil si mai ales inconjurat de mister, dar asta pana gasesti un specialist care sa iti explice, pe limba ta, cum functioneaza lucrurile. Mie chiar si dupa 4 ani de blogging mi se pare greu si consider util sa am pe cineva care sa imi explice cum cand gresesc si de ce gresesc.

Compania Zitec, care s-a ocupat de design-ul si implementarea pentru blogul meu, are un departament dedicat de marketing online, ce functioneaza ca agentie de marketing online. Zitec este agentie membra a programului Google Engage Platinum si ofera servicii complete – SEO, campanii pay-per click, Email Marketing, promovare in mediile sociale, dar si consultanta pentru Google Analytics, pentru clienti importanti din diverse industrii.

Ei bine, specialistii Zitec mi-au propus acum cateva luni sa imi gasesc timp intr-o zi in care sa ajung la ei la sediu si sa avem o discutie de cateva ore despre lucrurile care pot fi imbunatatite pe blogul meu, dpdv SEO. Si-au dat seama ca lucrurile ar putea fi si mai bune in ceea ce priveste traficul venit de pe Google pe blogul meu, desi eu sunt extrem de multumit de modul in care a evoluat traficul in ultimii ani pe blog, ajungand acum sa am 60.000-70.000 unici pe luna.

Asta nu inseamna si ca am reusit sa ma organizez suficient de bine incat sa aplic toate sfaturile. De multe ori uit de sfaturile de SEO primite de la Zitec atunci cand public un articol. Plus ca am tinut neaparat sa nu imi doresc indexarea pe Google dupa anumite cuvinte cheie si articole, ci per total, ca blog, spunandu-le ca folosesc blogul in special ca unealta de branding personal. Oricum, eu in acest moment nu mai am nicio miza cu blogul; acum imi doresc doar sa cresc agentia de PR in turism Travel Communication Romania.

Iar pentru mine si pentru toti bloggerii care ma citesc, cei de la Zitec, au scris pe blogul lor un articol interesant cu  5 sfaturi de optimizare pentru bloggeri. Folositi cu incredere!

2 comentarii

  1. 03.05.2013 la 01:29

    Multumesc de articol ! mai astept cateva lectuii asemanatoare 😀

  2. 09.09.2013 la 13:26

    Multumesc pentru sfaturi!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]