fbpx
excursii-razvan-pascu

Ca Social Media este intr-o continua metamorfozare, nu mai este de mult un secret.  Constant apar fie platforme noi de comunicare, in care poti crea o comunitate in jurul tau, fie apar update-uri si modificari la platformele deja cunoscute. Daca ziua mea ar avea 30 de ore, cu siguranta ca m-as juca toata ziua pe platformele sociale, dar cum sunt deja foarte incarcat, m-am limitat doar la doua dintre ele: eternul Facebook si Twitter. Contul meu de Google Plus este in moarte clinica, iar pe Pinterest si Instagram nu sunt deloc activ.

Cel mai mult folosesc Facebook. Iar timpul investit in Facebook simt ca m-a ajutat foarte mult. Folosesc zilnic Facebook, inclusiv de pe telefon, este un loc unde comunic zilnic cu cei aproape 45.000 de oameni care ma urmaresc pe cele 2 profile.

Pe Twitter nu eram la fel de activ, pentru ca nu imi permitea timpul, insa am rezolvat oarecum si acest lucru: printr-o setare facuta pe Facebook si pe blog, tot ce scriu pe aceasta pagina de Facebook, dar si pe blog, se publica automat si pe Twitter.

Insa toti bloggerii de travel din afara tarii pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului pe la diverse conferinte prin strainatate mi-au spus ca principala lor platforma de comunicare este Twitter-ul si ca Facebook este mult in urma Twitter in tarile lor. Unul dintre ei, Melvin Boecher, are chiar peste 100.000 de urmaritori pe Twitter, iar ceilalti sunt la fel de activi pe Twitter.

Am senzatia ca Facebook-ul iti impune un fel de autocontrol, insa pe Twitter, lucrurile sunt mai simple si savuroase. De asta si cele mai “scandaloase” campanii din Social Media au inceput de la un tweet si un hashtag, pe Twitter.

Cea mai recenta faza de actiune/efect pe Twitter, am citit-o zilele trecute. O tipa care era la o intalnire a IT-stilor pe undeva prin State, a auzit niste glume misogine in spatele ei. A facut o poza tipilor cu pricina, a postat pe Twitter cu hashtag-ul evenimentului la care participau si rezultatul a fost ca tipii respectivi au fost concediati. O idee foarte smart mi s-a parut hashtag-ul #40dollars. Printr-o campanie pe Twitter, Democratii din State au ales sa lupte impotriva unei taxe suplimentare pe care Republicanii vroiau sa o introduca, si care l-ar fi costat pe fiecare om muncitor, 40 de dolari. Totul a pornit de la Tweet-ul “What does #40 dollars mean to you?”. Si au strans peste 17.000 de reactii pozitive.

In tara noastra, Coca Cola a lansat pe Twitter hashtag-ul #haisamancamimpreuna, unde isi doreste sa stranga laolalta poze si impresii de la mese cu prietenii, mese in familie, si de ce nu, prin care oamenii sa lanseze invitatii la masa catre apropiatii lor. Mai mult decat atat, pana pe 11 Aprilie cei de la Coca Cola selecteaza zilnic cate 6 Tweet-uri care sa apara in spot-ul TV difuzat pe Pro TV si Acasa TV. La finalul campaniei, cea mai creativa invitatie la masa va fi premiata cu o masa organizata de Coca Cola pentru el si familia sa / prietenii sai (regulamentul complet il gasiti aici). Daca nu aveti cont de Twitter, va puteti crea unul gratuit aici. Daca vreti sa gasiti campania lor pe Facebook, iata pagina Hai sa mancam impreuna.

Dincolo de competitie, mi se pare o campanie emotionala, ma face sa ma gandesc la bunatatile pe care le pregateste bunica mea (la cei 84 de ani ai sai) de fiecare data cand merg acasa si la mesele de familie, unde din pacate nu ajung foarte des.

4 comentarii

  1. 01.04.2013 la 23:28

    romanii nu prea sunt acomodati cu twiter-ul si spun la unison ca „pe la noi nu se prea foloseste, mai mult pe afara”

  2. 02.04.2013 la 12:23

    Prea slab Twitter-ul in Romania. Stiu ca erau undeva la 160.000 de conturi, iar active mai putin de jumatate 🙂 Poate totusi o sa mai creasca. Cine stie?!

  3. 04.04.2013 la 16:48

    Twitterul e mort in Ro.

  4. 08.04.2013 la 15:19

    nice twitter is best

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]