fbpx
excursii-razvan-pascu

Am cunoscut-o pe Corina Martin acum vreo 2 ani, dar aflasem despre ea din presa cu mult timp inainte. I-am urmarit activitatea pana acum si i-am admirat mereu spiritul de initiativa si puterea de munca. M-am tot obisnuit sa ma intrebe lumea cum de ma pot implica in atat de multe proiecte, astfel ca mi-e foarte drag cand vad oameni care se implica, muncesc si imbina utilul cu placutul in ceea ce fac. Acest tip de oameni sunt de toata admiratia si doar pe acestia vreau sa ii promovez.

Corina Martin este presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si sefa Asociatiei Litoral-Delta Dunarii. Conduce un patronat, o asociatie de promovare a turismului, o agentie de turism, un hotel si o federatie (Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania). Culmea este ca le face bine pe toate.

In ultimii ani ANAT este tot mai bine prezent in presa, se scrie despre initiativele asociatiei, exista multe propuneri de proiecte si la fel de multe initiative transformate in proiecte de succes. De curand Corina Martin a fost desemnata de Business Magazin una dintre cele mai puternice femei din business-ul romanesc.

Corina este de asemenea si un om pasionat de calatorii si deja aici m-a castigat total. Cunosc multi oameni care au o cariera stralucita si bani suficienti cat sa nu aiba griji si totusi multi dintre ei uita ca in final, oricat de multe ar avea, amintirile sunt singurele care vor ramane doar ale lor. Corina nu este asa. A calatorit si calatoreste in continuare foarte mult in primul rand din placere pentru calatorii, dar si pentru ca nu poti sa fii un profesionist in turism daca nu ai si experienta altor locuri. Harta calatoriilor sale este impresionanta, iar cateva locuri mai deosebite in care Corina a ajuns sunt Dubai, Statele Unite, Brazilia, China, Cuba, Hawaii, Malaezia, Noua Zeelanda, Australia, Hong Kong, Singapore, Mexic, Liban, dar si multe alte locatii din Europa si din lume.

Iar pentru ca duminica este ziua Corinei Martin m-am gandit sa ii fac o surpriza la care sigur nu se asteapta. Corina are multi prieteni, mai ales in turism, si o parte dintre acestia au fost de-acord sa imi raspunda la cateva intrebari scurte. Raspunsurile le gasiti mai jos. Iar pentru voi acesta este doar inceputul…in curand veti putea citi pe acest blog si un interviu cu Corina Martin.

La multi ani Corina!

Christina Efthimiou, directorul Organizatiei Elene de Turism, omul care ii convinge pe romani sa calatoreasca in Grecia

1. O cunosti pe Corina Martin de putin timp si totusi lucrati din ce in ce mai mult impreuna. Ce admiri cel mai mult la ea?

Am intalnit-o pe doamna Corina Martin pentru prima data la inaugurarea standului Greciei, in data de 15 Martie 2012, unde ne-a onorat cu prezenta sa. In foarte scurt timp am inceput  si continuam  sa avem actiuni comune de sprijin  in turism si astfel am avut prilejul sa ne cunoastem mai bine. Ceea ce admir in mod special este personalitatea distincta a doamnei Corina Martin, ce combina un caracter puternic si dinamic cu  bogatia sufleteasca, un lucru foarte rar in ziua de astazi.

2. Care crezi ca sunt calitatile care o ajuta pe Corina sa relationeze atat de bine cu oamenii?

Cred ca fiecare dintre noi poate recunoaste o personalitate inzestrata cu arta comunicarii, cu o vasta experienta si cunostinte in domeniul turismului, care lucreaza cu dragoste si daruire pentru obiectivele de promovare a turismului romanesc si pentru toate acestea se bucura de o foarte mare popularitate.

3. Ce ii urezi Corinei de ziua ei?

Ii urez un sincer “ La Multi Ani”, sanatate si fericire, o vacanta de vis si sa ramana pentru totdeauna la fel de dinamica si de succes in proiectele sale deoarece are inca multe de oferit Romaniei si turismului. Va multumesc foarte mult pentru oportunitatea de a vorbi despre o persoana pe care o indragesc si o stimez in mod special.

Alin Burcea, director general Paralela 45, unul dintre greii turismului romanesc

1. De cati ani o cunoasteti pe Corina Martin si ce parere aveti despre ea?

O cunosc de 14 ani. Este extrem de pozitiva, nu are niciun gram de rautate, este un brand.

2. Cum v-a ajutat ANAT in ultimii ani?

Din pacate, ajutorul ANAT a fost de 90% imagine.

3. Ce ii transmiteti Corinei de ziua ei?

Ii urez mai multa analiza si incredere numai in cei care merita cu adevarat. Ii urez sa o iubeasca prietenii si dusmanii. Sa fie fericita.

Lucia Morariu, director general Eximtur, desemnata de Business Magazin una dintre cele mai puternice femei din business si omul despre care toata lumea cu care vorbesc are numai cuvinte de lauda

1. Dati-mi un exemplu de moment in care ati simtit ca ANAT si Corina Martin v-au ajutat.

In anul 2009, cand ANAT a initiat Campania “Inscrieri Timpurii” – reduceri de pana la 30% pentru vacante la mare achitate din timp. Campania a fost un succes si a ramas si in anii urmatori cea mai eficienta campanie de promovare pentru touroperatori.

In anul 2012 cand Corina a transat la un vot – cf. dreptului de Presedinte ANAT, transferul participarii ANAT de la Targul De Turism de la Palatul Parlamentului la Targul de Turism de la ROMEXPO.

2. Puteti sa imi spuneti 3 calitati ale Corinei Martin din punctul dvs. de vedere?

  • Foarte mare putere de munca
  • Atasament deosebit fata de Litoralul romanesc al Marii Negre
  • Excelente abilitati de comunicare pentru promovarea turismului

3. Ce ii transmiteti Corinei de ziua ei?

La multi ani, sanatate, noroc si pace.

Dragos Anastasiu, presedinte Eurolines si TUI Travel Center Romania, probabil cel mai cunoscut si carismatic patron de agentie de turism din Romania

1. Iti amintesti cum ai cunoscut-o prima data pe Corina Martin?

M-am cunoscut cu Corina Martin prin telefon. Am descoperit ca suntem in aceeasi comisie din ANAT, nu o cunosteam si am sunat-o pentru ca era de pe Litoral iar eu luptam sa ajut litoralul romanesc sa se “ridice“. Mi-a placut ca avea o atitudine pozitiva de genul “hai sa facem, hai ca putem“. Ne-am inteles foarte repede la ce era de facut. De cunoscut personal ne-am cunoscut la ceva timp dupa ce ne stiam prin telefon.

2. Ai o idee de proiect pentru ANAT si Corina Martin?

Sunt multe idei de proiecte pentru Corina Martin si pentru ANAT si saptamanal discutam aceste proiecte. Dar unul care eu cred ca s-ar potrivi cel mai bine cu Corina, avand in vedere implicarea ei pe Litoral, este redarea bucatii de plaja inchisa pentru vila prezidentiala din Neptun, precum si a digului si portului aferent, circuitului turistic. Nu cred ca mai exista niciun fel de justificare pentru imposibilitatea turistilor de a se plimba pe faleza intre Olimp si Neptun.  M-as bucura sa aiba succes.

3. Ce ii transmiti Corinei de ziua ei?

De ziua ei ii transmit sa ramana asa cum este, dar mai ales sanatoasa pentru a se putea bucura mult timp de-acum inainte de cele trei minuni ale sale, copiii.

Remus Visan, director Paravion.ro (agentia de turism online a grupului Happy Tour), omul de turism preferat al meu, in care am 100% incredere si singurul cu care ma inteleg fara prea multe vorbe

1. Lucrezi la ANAT alaturi de Corina Martin. Cum este Corina ca profesionist?

Corina Martin este un profesionist tenace si sufletist care crede in misiunea ANAT de a civiliza turismul romanesc. Este un om pragmatic care si-a asumat rolul de porta-voce a agentiilor de turism in relatia cu Ministerul Turismului dar si cu presa, incercand in fiecare zi sa deblocheze mentalitati. Are viziune si nu ii este teama sa propuna schimbarea legii.  Crede intr-o Romanie cu agentii de turism serioase si prospere si se bate ca aceasta lume sa nu mai fie o Fata Morgana, ci o realitate imediata, de aceea a reusit sa actualizeze Codul de etica ANAT, sa initieze parteneriate strategice.

Ceea ce apreciez cel mai mult la ea este puterea de a se darui si de a castiga batalii. Campania “Alege-ti agentia de turism!” a fost un moment important atat pentru agentiile de turism cat si pentru turistii romani, care trebuie informati si protejati. Implicarea in organizarea si promovarea programelor nationale de turism social este si ea laudabila.

2. Spune-mi 5 cuvinte care o caracterizeaza pe Corina!

C-arisma, O-nestitate, R-ealism, I-mplicare, N-onsalanta si nu in ultimul rand A-sertivitate, Corina fiind maestra in a alege calea de mijloc si a comunica asertiv.

3. Ce ii transmiti Corinei de ziua ei?

Sa fie sanatoasa si sa sa ramana asa cum am cunoscut-o: o luptatoare. Sa nu renunte niciodata la deviza “o 9 atitudine”.

9 comentarii

  1. Mihai FR
    12.07.2012 la 22:54

    Bai, Razvane, numai oameni importanti, destepti si dedicati nascuti pe 12 iulie, bai, nene…

  2. Razvan Pascu
    (author)
    12.07.2012 la 23:01

    @ Mihai FR: Ziua Corinei este duminica, pe 15 iunie. Tu esti singurul om important, destept si dedicat (as mai adauga „de incredere” si „profesionist”) pe care il stiu nascut pe 12 iunie iulie. 🙂 La multi ani inca o data!

  3. Mihai FR
    12.07.2012 la 23:12

    Pf, m-ai terminat. Mersi pentru apreciere 🙂 dar ai scris gresit „iulie” – deh, ce ti-e si cu oamenii astia care calatoresc 400 de zile pe an…

  4. Alexandra
    13.07.2012 la 09:51

    Felicitari doamnei Corina pentru ce realizeaza. La multi ani! (pentru 15 iulie).

  5. Rizica
    13.07.2012 la 10:04

    Intr-adevar este o femeie deosebita, implicata in tot ceea ce face.La Multi Ani!

  6. otilia
    13.07.2012 la 14:37

    Ar fi fost obiectiv sa o intrebati pe presedinta ANAT ce a facut pt. cele peste 150 agentii membre, care au fost tepuite de cativa touroperatori intrati in insolventa cu ,,sprijinul” altor touroperatori doritori sa ocupe piata. LA MULTI ANI

  7. 17.07.2012 la 15:24

    La mulţi ani !!!

  8. 23.01.2014 la 18:30

    Toata stima pentru doamna care stie sa conduca o motocicleta!

  9. 18.05.2014 la 00:28

    La Multi Ani! doamnei curajoase 🙂

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]