In ultimile mele plecari cu avionul, in afara tarii sau la Timisoara si Cluj am evitat sa imi mai iau bagaj de cala. De fapt, ultima plecare cu bagaj de cala a fost America de Sud, deci a trecut ceva timp de atunci. Motivele pentru care am renuntat la a avea bagaj de cala sunt mai multe si cele mai importante sunt ca nu trebuie sa mai astept cu emotie dupa bagaje la finalul zborului, ca nu trebuie sa mai trag de kilogramele inutile prin metrou si alte mijloace de transport in comun si ca pot sa imi organizez mai usor traseul. In plus, spatiul din bagajul de mana mi se pare suficient pentru suveniruri (magneti si lingurite), iar eu incerc sa devin din ce in ce mai practic in tot ceea ce fac.
Sunt bucuros ca in sfarsit m-am invatat sa imi iau strict cat trebuie, nimic in plus, si ca in afara de laptop, aparatul foto si camera video, nimic nu mi se mai pare indispensabil.
Dezavantajul major este ca la fiecare zbor mi se arunca gelul de par si deodorantul…insa din fericire (cred) acest lucru se intampla doar atunci cand ma intorc spre tara, deci nu pe Otopeni. Pe Otopeni, niciodata nu mi le-au aruncat (deduceti voi din asta cat de atenti sunt vamesii romani), insa din strainatate de fiecare data, fara exceptie, au aruncat tot ce era lichid si avea peste 100 ml.
De aici si mirarea mea cand la ultimul zbor (Bucuresti-Budapesta) din weekendul trecut, pe Otopeni mi-au verificat geanta si mi-au aruncat gelul de par si deodorantul Dove Men + Care. Wow!!! Fie am prins un vames zelos, fie am fost trecut pe lista suspectilor de terorism…altfel nu imi explic vigilenta vamesilor romani. Nu eram obisnuit cu aceasta vigilenta. Partea cu deodorantul mi s-a parut cea mai grava, deoarece un oras cu temperaturi de peste 30 de grade nu este destinatia ideala unde sa te trezesti fara deodorant.
Astfel ca in hoinareala din prima zi am inclus in lista “de vazut” si un supermarket, pentru a-mi completa rucsacul cu ceea ce imi oprisera pe aeroport. M-am bucurat sa vad ca nu a trebuit sa umblu si sa caut prea mult, ca am si gasit Dove Men + Care cu intreaga gama la preturi competitive.
Sunt destul de statornic in cumparaturi si nu imi place sa testez lucruri noi prea des. Gasesc ceva ce imi place si ii raman fidel. Asa ca mi se pare o corvoada sa trebuiasca sa caut alte produse cu care sa ma impac bine. Din acest motiv am rasuflat usurat cand am gasit si pe rafturile supermarketurilor din Budapesta produse Dove Men + Care, la fel ca in Romania.
Preturile din fotografie sunt in forinti
Razvane, reclama e penibila.
(author)
@ Ema: in acest caz imi pare rau ca te-am dezamagit… 🙂 Eu chiar am senzatia ca este un articol reusit, un advertorial bine inchegat in structura blogului meu. Sa vedem ce zic si altii… 🙂
Ai foarte multe articole deosebite. Doar aceasta m-a „zgariat”! De apreciat acceptul comentariului. 🙂
(author)
@ Ema: accept toate comentariile. doar injuraturile le sterg si atacurile murdare, insa parerile oamenilor le accept. 🙂
Asa si e,si eu am patit la fel dar de mai multe ori si am obosit cu chestia asta………….daca stiu ca plec nici nu mi mai iau………pur si simplu ma multumesc cu ce este la hotel…dai banii la gunoi cu faza asta asa ca…….
Salut,
e prima oara cand „aterizez” la tine pe blog, si direct am citit articolul asta.
Sincer prima impresia care mi-a ramas e ca mai trebuie sa evaluez daca merita sa te citesc.
La o adica, orica calator stie, si sigur a citit prin toate aeroporturile restrictia de lichide din bagajul de mana (in recipiente >100ml). Ok 1 data, ok a doua oara cand ti-ai mai uitat, dar sincer sa pleci de la prezumptia ca oricum poti sa treci cu ele mi se pare „taranesc”.
Ulterior am inteles din comentarii ca ar fi un advertorial, si din nou puncte negative pt ca:
– PR produs a acceptat asa ceva, deci si ei = „varza”;
– sa faci un advertorial care un pare deloc veridic, mi se pare prostie pura.
PS: eu de cate ori am trecut si prin Otopeni in fata mea am tot vazut vamesii care verificau gentile; Oricine stie ca verificare se face automat, prin scanare, deci vamesul doar constata si te pune sa ti-l arunci singur…
PPS: similar am patit in BBU, TSR, SBZ, CLJ de fiecare data cand am trecut…
(author)
@ Ariel: sa stii ca in Romania asta a fost prima data cand mi-au aruncat borcanul cu gel de par care este acelasi mereu si care are 150 ml. pana acum nu il aruncau niciodata pe aeroport la romani, ci doar cand ma intorceam spre casa de pe alt aeroport din alta tara.
Nici nu trebuia sa citesti comentariile ca sa vezi ca e un advertorial, e un (P) mare inca din titlu. 🙂
Poate nu iti pare tie veridic, insa asta este adevarul.
P.S. Vezi sa faci o evaluare corecta a blogului… 🙂
Take care!
Personal niciodata nu mi s-a aruncat nimic in Otopeni,probabil ca erau obositi.In alte aeroporturi,insa e o problema mare si cel mai bine este sa iti cumperi de acolo ce ai nevoie.
PS : Articolul nu mi se pare penibil.
Calatoresc rar cu avionul si informatia, arhicunoscuta de unii, mi-a devenit si mie cunoscuta. Am patit-o la vama terestra ( vamesi unguri si, respectiv, moldoveni ) cu produse alimentare de origine animala.
Am gasit in Carrefour set de sticlute in husa semi-opaca cu fermoar, speciale pentru mersul cu avionul. Nu par casante la prima vedere, sunt transparente si de 100 ml, 4 bucati si separat un adaptor de pulverizare care se poate folosi la oricare din cele 4 recipiente. Capacele au si o garnitura de cauciuc pe interior sa nu scape. Vom vedea cu prima ocazie 🙂 Pana in 7 zile am decis sa nu ma mai complic cu bagaj de cala, oriunde as merge.
Pret in market-ul de mai sus pentru set: 25 RON (raionul cu trollere – genti). Pret pentru exact acesiasi marfa in Hervis Sports: 65 RON
Daca doriti suplimentarea recipientelor la un pret modic, goliti sticlutele de plastic cu gel sau lichid pulverizant antibacterian, din farmacii sau market, la 6-7 RON bucata, sunt solutia ideala … 🙂
Maxim 1 litru de lichide in bagajul de mana, dozat pe recipiente transparente de maxim 100 ml bucata, ambalate separat de celalalte componente ale bagajului, in ceva tot transparent sau semitransparent, ce se poate deschide si reinchide in siguranta (gen fermoarul husei pe care v-am recomandat-o mai sus) … asa spun normele TSA (Transportation Security Administration)
Se pare ca eu gasesc de fiecare datra vamesi zelosi pt ca la aeroport imi „confisca” intotdeauna deodorantele, atat la cursele interne cat si la cele externe…:P
(author)
@ Vlad F. – multumim pentru informatiile utile.
Cred ca oamenii despre care vorbiti nu sunt vamesi, ci agenti de securitate. Vamesii stau in alta parte, la Otopeni de exemplu, ii gasiti imediat dupa controlul de pasapoarte (pe partea stanga) si la sosiri, inainte de iesire. Altfel, articolul e OK si cred ca e greu sa iti schimbi produsele de ingrijire personala „din mers”, mai ales daca te-ai obisnuit cu ele.
Fratele meu a patit o chestie oarecum la fel de haioasa si hilara la aeroport…Mama i-a pus putina slanina in bagaj, iar la verificarea bagajelor la aeroport, un caine „specializat” in depistarea drogurilor i-a miros bagajul..Nu mare i-a fost mirarea ca a trebuit sa fie retinut si perchezitionat fiind suspect de trafic de droguri:))
(author)
@ Maria: foarte corect….cum bine ai punctat, ma refer la cei de la controlul de securitate, nu la vamesii care verifica pasapoartele. Mersi pentru corectura.
Salut. Cei care verifica bagajele sunt agenti de securitate(SRI) cum bine a punctat Maria; Razvan, cei care verifica pasapoartele sunt de la Politia de Frontiera. Vamesi sunt cei care verifica daca aduci sau scoti din tara produse/marfuri/bijuterii sau orice alte lucruri care au regim special. Eu zic ca poti face un mic efort incat sa atribui titulatura corecta celor despre care scrii mai ales cand ai un blog cu vizibilitate, vizibilitate care atrage si responsabilitate.
p.s Eu tot nu am inteles de ce nu-ti cumperi produse care NU depasesc 100ml. Nu e mai logic si mai putin costisitor decat sa le arunci la fiecare retur in Ro?
Razvan, ai un stil aparte de a scrie articolele
In alte parti nu as fi citit un asemenea articol
Daca ai fi trantit un articol cu DOVE face/DOVE drege/DOVE e cel mai bun/DOVE merita cumparat nu ar fi avut un asemenea impact
Asa oamenii au intrat si au citit
Sincere felicitari!!! Mi-a placut foarte mult
Total de acord cu Emilia, faptul ca se comenteaza pro si contra celor prezentate in articol inseamna ca acesta si-a atins scopul. Dovedeste intr-adevar un spirit de marketing bine dezvoltat.
Eu nici nu m-am prins ca le-ai facut reclama,deci trebuie sa iti acord puncte in plus pentru subtilitate.
Se mai cere spaga la aeroporturile romanesti ca era si asta o moda…
am realizat imediat subtilitatea reclamei facute (indiferent ca folosesti sau nu produsul respectiv)
e bine ca te limitezi la bagajul de mana. eu m-am trezit cu manerul rupt la bagajul de cala cand am preluat bagajul de pe otopeni si spre surpriza mea cand era in aeroport in copenhaga bagajul meu a aparut cu o roata in minus pe banda rulanta 🙁
Si eu pt calatorii scurte impachetez doar in bagaj de mana. Nici nu are rost sa mai platesc in plus si pt un bagaj mai mare, ca oricum nu am ce cara atata.
La aeropoartele din ro am vazut si eu ca nu prea tin cont de restrictii. Mai ales la baneasa din bucuresti mereu am vazut persoane cu bagaj de mana plus plasa plus stiu eu mai ce ;))
Odata ce m am obisnuit cu un produs nu prea schimb nici eu. Tocmai deaceea cand calatoresc le pun in sticlute mici max 100 ml asa cum se cere. Eu pot sa zic ca sunt multumita. 100 ml e ok, pot sa pun chiar si parfumul care e 50 sau max 100 ml si in rest alt lichid e doar samponul si gelul de dus. Deodorant folosesc stick deci nu e lichid, si din ala cumpar mini special pt calatorii.
Si da apropo Razvan daca tot faci reclama la produsele preferate de tine, ca nu e posibil sa nu observam! 🙂 sa le transmiti ca ar fi o idee buna sa faca si ei ambalaje speciale pt calatorii de 100 ml 😉
Intotdeauna mi-am luat deodorant solid si gelul l-am pus intr-o cutie mica.
Problema pe care o am acum e alta: pentru prima oara plec fara bagaj de cala si am mari probleme in alegerea bagajului de mana dat fiind ca plec cu Vizair. Am 4 calatorii cu aceasta companie in lunile mai si iunie. Pentru prima oara voi experimenta plecatul cu mai putin decat „strictul necesar”. Sunt curios cum voi pune cate un articol de imbracaminte aferent fiecarei zile si restul….
Doream sa va intreb. Nu am mai luat pana acum dslr-ul. E adevarat ca la control te obliga sa desfaci obiectivul? Mi-ar displace enorm chestia asta… dat fiind ca obiectivul nu se scoate oricand si oricum, mai ales ca am experiente proaste cu praful pe senzor.
Oare am voie sa iau geanta cu aparatul de gat? Sau ma obliga sa platesc pentru bagaj in plus? Am inteles ca Vizair au un serviciu numit priority boardingl, unde pentru o suma de bani ai voie sa mai aduci inca un bagaj mic (in cazul meu geanta cu dslr-ul).