Concurs: Propune un circuit cu masina in Romania si castiga o macheta Porsche
Scris de Razvan Pascu20.12.2010
Nu stiu daca v-am mai scris pana acum, dar sunt un mare amator de colectii. Din fiecare calatorie ma intorc cu o gramada de magneti de frigider si deja nu mai am loc unde sa ii pun acasa. De asemenea, mai am o colectie de lingurite de peste tot pe unde am fost prin lume. Intr-o perioada imi doream foarte mult sa incep o colectie de monede si bancnote din diferite tari, iar cand eram mic faceam schimburi de timbre si aveam clasoare intregi pline de timbre.
Premiul pentru concursul de astazi de pe blogul meu este o macheta de masina Porche Porsche 356 B Coupe. Masina este o adevarata bijuterie a anilor ’60, iar macheta pe care o am ca premiu este o copie fidela la scara redusa a primei masini realizata de fabrica Porche Porsche. Productia masinii a inceput in 1948 in Austria, iar apoi fabrica s-a mutat in Germania, unde au fost produse peste 350 de astfel de masini pana in 1965.
Ce trebuie sa faceti?
Daca vreti ca de Craciun sa castigati cadou aceasta macheta Porche Porsche 356 B Coupe, ceea ce trebuie sa faceti este sa lasati aici un comentariu prin care sa imi propuneti un circuit cu masina prin Romania sau prin Europa. Daca ati fost deja intr-un astfel de circuit, puteti sa imi spuneti (foarte pe scurt) exact traseul pe unde ati fost si ce v-a placut mai mult.
Despre sponsor
Pentru cei pasionati de masini exista acum MagazinMachete.ro, un magazin online pentru toti cei pasionati de modelism si machete auto sau pentru cei care vor sa ofere cadouri deosebite la ocazii speciale. Daca ti-ai dorit mereu sa ai un Porche Porsche, un Lamborghini sau un Bugatti, ceea ce poti sa faci acum este sa achizitionezi machetele….si sa speri ca intr-o zi vei avea si masina in fata casei tale.
Deadline concurs
Astept comentariile cu ideile voastre de circuit cu masina prin Romania sau strainatate pana duminica 26 decembrie, iar luni reprezentantii MagazinMachete.ro vor alege castigatorul.
Despre mine:
Am calatorit in peste 90 de tari si o fac mereu cu aceeasi placere, dedicare si sete de cunoastere. Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea intr-un job care ma face fericit. Cel mai fericit ma fac, insa, cei doi baieti ai mei, Alex si Vlad, de la care imi amintesc zilnic despre copilarie. Sunt consultant in marketing turistic, antreprenor implicat in mai multe business-uri din diverse domenii de activitate, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, mai multe companii. Sotia mea si echipa ei se ocupa de agentia de Evenimente Corporate, PR si Marketing Travel Communication Romania. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA).
Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga. Am zburat atat de mult pe toate continentele incat as fi putut face ocolul Pamantului la Ecuator de peste 250 de ori. In ultimii 4 ani am calatorit cu peste 2000 de romani in vacante premium pe care le-am organizat impreuna cu partenerii mei prin toata lumea, in locuri exotice si indepartate. In 2019 am primit premiul “Travel Personality of the Year” de la FORBES Romania.
Imi place mult Romania si sunt printre cei care se simt bine in tara lor. Am devenit antreprenor dupa ce am lucrat 8 ani in 2 multinationale din Bucuresti, iar acum la traininguri sau in emisiuni TV le vorbesc angajatilor din corporatii si antreprenorilor despre echilibrul Work-Life si despre intraprenoriat.
Acesta este blogul meu personal, unde scriu ceea ce simt si ce gandesc si unde am diverse colaborari cu branduri care isi doresc sa se asocieze cu imaginea mea si a familiei mele. De 10 ani acest blog si paginile de Facebook si Instagram ale mele au adunat o comunitate de peste 300.000 de romani inteligenti si sunt locuri de intalnire pentru oamenii de bun simt, optimisti, iar subiectele abordate sunt exclusiv de calatorie, premium lifestyle, business si antreprenoriat. Am doi copii minunati si o sotie fantastica, impreuna cu care calatoresc prin toata lumea si alaturi de care am aflat cum bucuriile simple sunt cele care te fac fericit cu adevarat. Impreuna, incercam sa le insuflam romanilor pasiunea pentru calatorii si bucuria de a-si umple cartea de memorii cu amintiri de prin toate tarile Pamantului.
46 comentarii
Albu Nicolae
20.12.2010 la 10:23
Propun un circuit foarte atractiv. Pe drumul DN10 Brasov – Buzau… Siriu, cabana 14 scaune cat si Satuc(Berca) – Vulcanii noroiosi – Odaile.
rizica
20.12.2010 la 10:26
Din pacate, eu nu-ti pot recomanda un ciruit cu masina in Romania, iti recomand in schimb nordul Spaniei care este incarcat de istorie iar gastronomia este de vis!
barabas zsuzsanna
20.12.2010 la 10:38
Daca vrei un adevarat sarbatori de Craciuni nu trebuie sa faci nimic, numai urca in masina si colindind prin orase poti descoperii cum pregatesc oamenii de sarbatori, si asteptarea mosului e asa de bucuros.
Vladut
20.12.2010 la 10:45
Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Targu Jiu-Petrosani-Dn7A-Dn67C(Transalpina)-Sebes-Sibiu-Avrig-Transfagarasan-Curtea de Arges-Pitesti-Bucuresti. Cele mai frumoase 2 sosele din Romania, si cea mai inalta(Transalpina).
Romania-Elvetia si retur (l-am facut in 2008): Bucuresti-Targu-Jiu(popas peste noapte)- Arad-E68-Szeged-E75-Budapesta(popas peste noapte)-M1-Viena-A1-Melk(neaparat sa il vizitati)-A1-Salzburg-A12-Innsbruck(3 zile)- E60-A14-Bregenz-N1-St.Gallen(un oras foarte frumos) -N1-Zurich( macar cateva ore sa va opriti aici)-E25-Berna-Neuchatel-La Chaux de-Fonds (destinatia finala)
La intoarcere: Neuchatel-Berna(shopping :)-Zurich-N1-Bregenz-A96-Munchen(frumos)-A8-Salzburg (minim 2 zile ca sa nu plecati cu regrete)-A1-Viena-M1-Budapesta(popas peste noapte)-Bucuresti
Sa nu uitati sa va cumparati vignette la intrarea in Ungaria, Austria si Elvetia (elvetienii sunt cei mai „hoti”-au doar vigneta pentru 2 ani).
Conduceti regulamentar si sa aveti echipament de iarna. Noi am mers cu un singur sofer si a fost totul in regula, dar ideal ar fi sa conduca si unul din insotitori ca sa faceti cu randul. Drum bun! 🙂
Dogaru Florentina
20.12.2010 la 11:13
Cel mai frumos traseu l-am facut anul aceste pornind din Bucuresti – Iasi, unde am vizitat Parcul Copou si centru orasului, apoi am pornit spre Bucovina – Vama unde am vizitat locurile minunate si atelierul de oua incondeiate, exista si un pot suspendat dar zona este pitoreasca, de aici am plecat spre Maramures – unde am vizitat manastirea Barsana, cimitirul Vesel, am ajuns in statiunea extraordinar de frumoasa Suior, o zona minunata, de aici am plecat in Hunedoara – statiunea Straja, iar de aici mai departe in Cluj – unde am vizitat orasul vechi si am fost la salina care este cea mai frumoasa din Europa – Salina Turda si cheile Turzii (peisaj mirific). Nu m-am oprit aici ci am mers mai departe spre Clisura Dunarii, unde am pescuit si am vazut cazanele. Tara noastra este fantastica, cu mare, deal si podis, are si mare si lacuri si rauri, are de toate numai ca nu stim sa o promovam cum trebuie. Ar trebui sa mergem la noi in tara sa vedem ce este de vazut, nu am avea timp intr-o viata sa vizitam totul, dar cum nu avem timp si nici financiar nu putem practica acest sport de a calatori, ne bucuram cu atat cat se poate.
traian
20.12.2010 la 11:28
salut,ce zici de BRASOV,SINCA VECHE?este super zona,biserica in stinca din vremea dacilor,etc
[…] pana duminica 26 decembrie, iar luni reprezentantii MagazinMachete.ro vor alege castigatorul.Participa acum la acest concurs !Am nevoie sa ma ajuti cu un VOT! Cer oare atat de mult? google_ad_client = […]
Pogonaru Bogdan
20.12.2010 la 13:33
romania-anglia este frumos chiar saptamana trecuta mam intors din anglia si am venit cu masina si am trecut prin franta am fost la paris am vazut turnul efel am fost in germania am vazut zidul berlinului am trecut si prin austria am vazut viena si in ungaria am trecut este frumos
Miha Dr.
20.12.2010 la 14:50
Pentru Romania propun un circuit mai lung pe care l-am facut vara aceasta Brasov-Fagaras-Sibiu-Sebes-Deva-Lugoj-Timisoara(in Timisoara am stat 2 saptamani)-Arad-Oradea-Baile Felix-Alesd(dupa Alesd drumul este cam prost ,dar peisajele sunt incredibile)-Nusfalau(acolo merita vazuta biserica unde au loc aparitiile Sfintei Fecioare)-Smleu Silvaniei-Zalau-Carei-Satu Mare-Seini-Baia Mare(am dormit o noapte acolo)-intoarcere la Seini-Negresti-Oas-Sapanta(cu oprire la Cimitirul Vesel)-Sighetu Marmatiei-Viseu de Sus-Borsa-Campulung Moldovenesc-Gura Humorului-Suceava(oprire de o noapte)-Targu Neamt-Poiana Largului-Hangu-Bicaz-Piatra Neamt(nu trebuie sa ratati o calatorie cu telegondola)-Gheorgheni-Praid(am facut o deviere pana la Sovata si am dormit o noapte la Praid)-Cristuru Secuiesc-Sighisoara-Rupea-Brasov .Cat despre strainatate pot recomanda traseul Timisoara-Jimbolia-Novi Sad-Sarajevo-Mostar-Medugorje si inapoi.
V-as recomanda traseul de pe marginea Marii Mediterane,o sosea foarte virajata cu o multime de urcusuri si coborasuri si cu multe tuneluri. Poti admira atat marea cat si Alpii. Ar fi perfect un model cabrio cu plafonul coborat dar si Pasul Furka din Elvetia o trecatoare care urca peste Alpi pe langa un ghetar. E o sosea stramta cu multe ace de par si, de foarte multe ori, fara bariere de protectie pe margine, deci nu e destinata celor cu inima slaba. Exista, de asemenea, o multime de puncte care ofera o vedere spectaculoasa asupra muntilor.
glodeanu veronica
20.12.2010 la 16:01
Propunerea mea este pentru un tur al orasului Paris: Montmartre, Bazilica Sacre Coeur, Place de la Republique, Opera, Muzeul Louvre, Catedrala Notre-Dame, Cartierul Latin, Domul Invalizilor, Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde, Madeleine, Champs Elysee, Palatul Elisee, Arcul de Triumf, Trocadero, Turnul Eiffel. Este un tur in care ai ce admira incepand cu arhitectura, civilizatia, obiectele de arta si nu in ultimul rand, insasi orasul luminilor si al iubirii: PARIS!
Robi
20.12.2010 la 16:09
Propunere traseu: Resita – Belgrad – Sarajevo – Dubrovnik – Cavtat si inapoi pe „magistrala” cum ii spun croatii la autostrada lor pana la Split. De mers se merge pe malul Adriaticii drumul fiind superb (in zona Makarska) in stanga ai muntele in dreapta marea. Un drum minunat ! Accesati Google Earth si veti vedea poze de vis de pe acest traseu
Cand spun turism, personal nu ma gandesc decat la „a descoperi”. Cel mai bogat tip de turism ramane circuitul, fie ca te urci pe bicicleta si iti stabati judetul prin vai si dealuri, fie ca iei trenul din Bucuresti si ajungi pana in China cu faimosul Transsiberian, circuitul inseamna emotia urmatoarei destinatii.
Aici fiind vorba de masina si pentru ca am in suflet o tara de care nu reusesc sa ma satur, chiar daca de multe ori reusesc sa o vizitez doar prin amabilitatea lui Google Street View, propun un circuit, nu neaparat nonconformist, cat foarte pitoresc.
E vorba de celebrul Romantic Road al Austriei. Se pleaca din Viena catre Salzburg prin diverse localitati, aflate la distanta mica unele de altele, fiecare cu un specific aparte. Dupa denumire sa poate crede ca e un circuit pentru indragostiti, da, indragostiti de natura, de peisaje, locuri, obiceiuri si oameni care alcatuiesc o altfel de Austrie, fata de Viena clasica cu care romanii au inceput sa se obisnuiasca deja. Se recomanda de vizitat in sezonul cand, cu o posibilitate de resfat de cel putin 4-5 nopti de cazare pe parcursul celor putin peste 350 de km, dar care vor ramane de neuitat, pentru turistul sofer sau pasager auto.
hmmm … atatia comentatori si nimeni nu observa greseala. Se scrie Porsche, nu Porche, pentru ca vine de la Ferdinand Porsche, inginer austriac.
Razvane, de data asta ori nu ti-ai facut temele de casa ori imi scapa ceva.
Din Bucuresti pe autostrada sore Curtea de Arges pentru Transfagarasean sau pe DN spre Brasov prin Valea Prahovei si apoi Campulung Curtea de Arges, Transfagarasan. Dupa Transfagarasean ajungi la Sibiu (plus Marginimea Sibiului) si poti traversa muntii prin valea Oltului. De acolo Ramnicu Valcea – Drobeta Turnu Severin – Orsova si vezi Portile de Fier si Dunarea La cazane.
[…] This post was mentioned on Twitter by Roxana Avadanei. Roxana Avadanei said: RT @CorinaGeorgescu: avem pasionaţi de machete pe aici? avem un concurs pentru ei http://bit.ly/fuUPec să vedem ce poveşti se construiesc 🙂 […]
miriam
21.12.2010 la 12:28
Circui in Bucovina…venind dinspre Bucuresti…pe la Roma…Tg. Neam…Falticeni….Gura Humorului. Cazare in Gura Humorului (la discretie). De vizitat din oras si imprejurimi: Manastirea Humorului si Voronet – din seria manastirilor pictate la exterior. In Humor: partie de schi, telescaun, un oras cu noua fata in care s-a investit enorm in ultimii doi ani. De aici plecati la Vama. Din nou cazare „pe alese”. De vizitat: manastirile Moldovita, Sucevita, Salatruc (schit de calugari) si orasul campulun Moldovenesc. Plecati spre Vatra Dornei…statiune de munte, cu partie si traditii si va intoarceti spre Bicaz pe un alt drum, superb, printre munti. va alegeti drumul de intoarcere spre Bucuresti. PROFITATI DE PROGRAMUL „SARBATORI IN BUCOVINA”!!!
miriam
21.12.2010 la 12:29
Scuze pentru….Campulung Moldovenesc, Tg. Neamt si alte litere lipsa…
Edi
21.12.2010 la 12:43
presupunand ca asfaltul e bun, se impune sa vizitam cele mai pitoresti drumuri din Romania: Transfagarasanul si Transalpina…
Dobie Adam
21.12.2010 la 12:51
Budapesta-Viena-Praga-Munchen-Milano-Trieste
Ramona
21.12.2010 la 13:03
Transfagarasan – Sibiu – Sambata de Sus – Valea Dambovitei
ovi
21.12.2010 la 13:42
transalpina…e super
Banuta Andreea
21.12.2010 la 16:14
Propun un traseu de la Est la Vest: Botosani – Arad
Banuta Mirabela
21.12.2010 la 16:15
Haideti de la munte la mare: Brasov – Constanta. Drumul nu este foarte lung si este destul de bun
miki mouse
21.12.2010 la 16:26
Buna! Imi place ideea concursului.. din tara noastra..mm.. Transfagarasan iar din afara iti pot recomanda locuri din Europa: Nurburgring sau Monza.
Salut, in primul rand vreau sa va spun ca sunt un mare colectionar al machetelor. pentru mine cel mai frumos, distractiv de sofat este TRANSFAGARASANUL unde am fost anul acesta pana la Balea Lac.Abia acolo iti potitesta si masina din toate punctele de vedere. Recomand tuturos soferilor traseu, nu o sa regretati. Strainii vin la noi pentru acest traseu. Drum bun!!!!!
Rosca Adrian
21.12.2010 la 22:12
Transfagarasan cred ca este unul foarte complex
miriam
22.12.2010 la 10:59
@Edy: daca vorbim de drumuri pitoresti, atunci eu propun Soseaua Nordului, pentru ca e cel mai nou drum finalizat, e suuuuper si peisajele in jur sunt coplesitoare: Cluj-Bistrita _Suceava
Eu va recomand sa mergeti in Liguria…Spezia-Le Grazie-Portovenere si apoi Cinque Terre. Traseul este superb, munte mare, case vechi, produse culinare de exceptie..
Si daca va mai ramane timp mergeti si in Genova.
Distractie placuta si daca cineva merge in zona sa-mi spuna parerea lui dupa.
Merci.
POPA LAURENTIU
22.12.2010 la 16:38
Sunt mai in virsta si pasiunea asta pentru machete auto o am din copilarie cin pe timpul lui Ceausescu era foarte greu sa faci rost de asa ceva.Am avut o colectie dar am ramas doar cu amintirea.
sandei ramona elena
22.12.2010 la 18:38
vas propune sa faceti o plimbare in moldova pe la manastiri.O sa VA PLACA….
Cel mai ok traseu ar fi: Mai intai prin Romania (Bucuresti-Ploiesti-Brasov „unde se viziteaza centrul istoric” – Fagaras – Sibiu „din masina se observa muntii in partea stanga „, „in Sibiu se viziteaza centrul istoric” – Alba Iulia – Oradea).
Se iese din Romania pe E60, drum ce se urmeaza pana la Budapesta. De acolo trebuie neaparat mers pana la cele doua capitale de pe Dunare: Bratislava si mai apoi Viena. Se trece mai apoi prin Linz si se ajunge in Munchen. Pe E52 se ajunge in Stuttgard si de acolo in Strasbourg. Se pleaca spre Luxembourg (un oras ce merita vizitat – drumul pana acolo este superb) ca mai apoi sa se reintre in Franta (Metz). De acolo se urmareste autostrada A4 pana in Paris (drumul si privelistea sunt geniale). Din Paris se merge, indiferent de traseu pana in Monte Carlo (un oras cu o istorie si un aspect incredibile). Din acest oras se urmareste Autostrada dei Fiori pana in Genova. De acolo se pleaca pe E 62, ce duce pana in Milano, si apoi traverseaza Alpii. Se ajunge mai apoi in Bern (Elvetia), Zurich (Elvetia), Innsbruck (Austria), Graz (Austria), Maribor (Slovenia), Zagreb (Croatia). Se merge pe E70 pana in Belgrad si mai apoi pana in Timisoara.
Din nou prin Romania: Se urmareste tot E70 (drumul este destul de bun, in functie de portiuni) pana in Bucuresti (pe traseu se gasesc Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Alexandria); privelistile sunt superbe. Este unul din traseele ce merita facute.
Drum Bun! 🙂
Timus Vlad Ionut
25.12.2010 la 14:20
UN circuit pe Transfagarasan. E un traseu bun.
Tudose Mihai
25.12.2010 la 19:07
Acest circuit l-am facut anul acesta si de-alungul acestuia intalnesti poate cele mai frumoase privelisti din draga si frumoasa noastra Romanie, nu? Ca doar se investesc foarte multi bani in frunze si „Carpathian garden”
Prima zi:
Circuitul porneste din Pitesti( localitatea de domiciliu a povestitorului) si se indreapta catre statiunea Busteni.Obiective: Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman si splendida panorama deasupra orasului de la 2291 metri. Ce mai! O zi superba !
A doua zi:
Busteni-Brasov( un tur al centrului vechi al orasului de la poalele Tampei) si purcedem catre nord, mai exact:Lacul Rosu, singurul lac vulcanic din Romania.Innoptam in statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad.
A treia zi:
Baile Tusnad-Mierurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc(In Tinutul Secuiesc, vom da peste un peisaj foarte frumos, iar orasele prin care trecem au un farmec aparte).Sighisoara(unde ne vom si caza), este ultima locatie pe ziua respectiva.Cel mai frumos ansamblu medieval din tara, aflat sub patrimoniul Unesco.
A patra zi:
Aveti de ales dintre 2 variante, ambele, sunt de-a dreptul fabuloase si va vor taia respiratia: Sibiu-Transalpina sau Sibiu-Transfagarasan.
Veti simt ca zburati!
Vizitam frumosul centru al capitalei culturale europene a anului 2007, iar dupa aceea dupa gustul fiecaruia, fie ne indreptam catre Transalpina(care recent a devenit cel mai inalt drum din Romania, fie alegem al doilea drum ca inaltime Transfagarasan.In mod cert, nicio o varianta nu o veti regreta.Innoptam la pensiunile, cabanele gasite de-a lungul frumoaselor drumuri.
A cincea zi:
1) De pe Transalpina coboram catre statiunea Ranca(1600 metri) si ne indreptam catre Horezu-Ramnicu Valcea si in final ACASA la PITESTI.
2)De la Balea Lac( de pe Transfagarasan) mergem catre Lacul Vidraru( semetetul baraj de pe raul Arges), si coboram usor la vale catre Curtea de Arges(De vizitat: Manastirea Curtea de Arges, construita de mesterul Manole ;).Dupa care, acasa din nou: Pitesti.
Mihaila Silviu
27.12.2010 la 18:02
E bine ca unii spun si despre tururi in afara tarii, insa din cate am citit eu in titlu este vorba despre tururi in Romania.
O corectie pentru Tudose Mihai. Cred ca in a doua zi este vorba despre Lacul Sfanta Ana. Lacul Rosu este lac de baraj natural si se afla mult mai la nord decat Baile Tusnad unde se va face cazarea.
Propun si eu un Tur:
Brasov (ca aici stau) – Siriu – Vulcanii Noroiosi – Braila – Muntii Macinului – Tulcea – Delta Dunarii (cel putin 3 zile) – Manastirile Celic Dere, Cerbu Saon si Cocos – Babadag – Enisala – Manastirile rusesti Uspenia si Vovidenia – Histria – Constanta – Mangalia – Adamclisi – Pestera Sf. Andrei – trecere cu bacul la Ostrov – Brasov
Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Propun un circuit foarte atractiv. Pe drumul DN10 Brasov – Buzau… Siriu, cabana 14 scaune cat si Satuc(Berca) – Vulcanii noroiosi – Odaile.
Din pacate, eu nu-ti pot recomanda un ciruit cu masina in Romania, iti recomand in schimb nordul Spaniei care este incarcat de istorie iar gastronomia este de vis!
Daca vrei un adevarat sarbatori de Craciuni nu trebuie sa faci nimic, numai urca in masina si colindind prin orase poti descoperii cum pregatesc oamenii de sarbatori, si asteptarea mosului e asa de bucuros.
Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Targu Jiu-Petrosani-Dn7A-Dn67C(Transalpina)-Sebes-Sibiu-Avrig-Transfagarasan-Curtea de Arges-Pitesti-Bucuresti. Cele mai frumoase 2 sosele din Romania, si cea mai inalta(Transalpina).
Romania-Elvetia si retur (l-am facut in 2008): Bucuresti-Targu-Jiu(popas peste noapte)- Arad-E68-Szeged-E75-Budapesta(popas peste noapte)-M1-Viena-A1-Melk(neaparat sa il vizitati)-A1-Salzburg-A12-Innsbruck(3 zile)- E60-A14-Bregenz-N1-St.Gallen(un oras foarte frumos) -N1-Zurich( macar cateva ore sa va opriti aici)-E25-Berna-Neuchatel-La Chaux de-Fonds (destinatia finala)
La intoarcere: Neuchatel-Berna(shopping :)-Zurich-N1-Bregenz-A96-Munchen(frumos)-A8-Salzburg (minim 2 zile ca sa nu plecati cu regrete)-A1-Viena-M1-Budapesta(popas peste noapte)-Bucuresti
Sa nu uitati sa va cumparati vignette la intrarea in Ungaria, Austria si Elvetia (elvetienii sunt cei mai „hoti”-au doar vigneta pentru 2 ani).
Conduceti regulamentar si sa aveti echipament de iarna. Noi am mers cu un singur sofer si a fost totul in regula, dar ideal ar fi sa conduca si unul din insotitori ca sa faceti cu randul. Drum bun! 🙂
Cel mai frumos traseu l-am facut anul aceste pornind din Bucuresti – Iasi, unde am vizitat Parcul Copou si centru orasului, apoi am pornit spre Bucovina – Vama unde am vizitat locurile minunate si atelierul de oua incondeiate, exista si un pot suspendat dar zona este pitoreasca, de aici am plecat spre Maramures – unde am vizitat manastirea Barsana, cimitirul Vesel, am ajuns in statiunea extraordinar de frumoasa Suior, o zona minunata, de aici am plecat in Hunedoara – statiunea Straja, iar de aici mai departe in Cluj – unde am vizitat orasul vechi si am fost la salina care este cea mai frumoasa din Europa – Salina Turda si cheile Turzii (peisaj mirific). Nu m-am oprit aici ci am mers mai departe spre Clisura Dunarii, unde am pescuit si am vazut cazanele. Tara noastra este fantastica, cu mare, deal si podis, are si mare si lacuri si rauri, are de toate numai ca nu stim sa o promovam cum trebuie. Ar trebui sa mergem la noi in tara sa vedem ce este de vazut, nu am avea timp intr-o viata sa vizitam totul, dar cum nu avem timp si nici financiar nu putem practica acest sport de a calatori, ne bucuram cu atat cat se poate.
salut,ce zici de BRASOV,SINCA VECHE?este super zona,biserica in stinca din vremea dacilor,etc
[…] pana duminica 26 decembrie, iar luni reprezentantii MagazinMachete.ro vor alege castigatorul.Participa acum la acest concurs !Am nevoie sa ma ajuti cu un VOT! Cer oare atat de mult? google_ad_client = […]
romania-anglia este frumos chiar saptamana trecuta mam intors din anglia si am venit cu masina si am trecut prin franta am fost la paris am vazut turnul efel am fost in germania am vazut zidul berlinului am trecut si prin austria am vazut viena si in ungaria am trecut este frumos
Pentru Romania propun un circuit mai lung pe care l-am facut vara aceasta Brasov-Fagaras-Sibiu-Sebes-Deva-Lugoj-Timisoara(in Timisoara am stat 2 saptamani)-Arad-Oradea-Baile Felix-Alesd(dupa Alesd drumul este cam prost ,dar peisajele sunt incredibile)-Nusfalau(acolo merita vazuta biserica unde au loc aparitiile Sfintei Fecioare)-Smleu Silvaniei-Zalau-Carei-Satu Mare-Seini-Baia Mare(am dormit o noapte acolo)-intoarcere la Seini-Negresti-Oas-Sapanta(cu oprire la Cimitirul Vesel)-Sighetu Marmatiei-Viseu de Sus-Borsa-Campulung Moldovenesc-Gura Humorului-Suceava(oprire de o noapte)-Targu Neamt-Poiana Largului-Hangu-Bicaz-Piatra Neamt(nu trebuie sa ratati o calatorie cu telegondola)-Gheorgheni-Praid(am facut o deviere pana la Sovata si am dormit o noapte la Praid)-Cristuru Secuiesc-Sighisoara-Rupea-Brasov .Cat despre strainatate pot recomanda traseul Timisoara-Jimbolia-Novi Sad-Sarajevo-Mostar-Medugorje si inapoi.
V-as recomanda traseul de pe marginea Marii Mediterane,o sosea foarte virajata cu o multime de urcusuri si coborasuri si cu multe tuneluri. Poti admira atat marea cat si Alpii. Ar fi perfect un model cabrio cu plafonul coborat dar si Pasul Furka din Elvetia o trecatoare care urca peste Alpi pe langa un ghetar. E o sosea stramta cu multe ace de par si, de foarte multe ori, fara bariere de protectie pe margine, deci nu e destinata celor cu inima slaba. Exista, de asemenea, o multime de puncte care ofera o vedere spectaculoasa asupra muntilor.
Propunerea mea este pentru un tur al orasului Paris: Montmartre, Bazilica Sacre Coeur, Place de la Republique, Opera, Muzeul Louvre, Catedrala Notre-Dame, Cartierul Latin, Domul Invalizilor, Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde, Madeleine, Champs Elysee, Palatul Elisee, Arcul de Triumf, Trocadero, Turnul Eiffel. Este un tur in care ai ce admira incepand cu arhitectura, civilizatia, obiectele de arta si nu in ultimul rand, insasi orasul luminilor si al iubirii: PARIS!
Propunere traseu: Resita – Belgrad – Sarajevo – Dubrovnik – Cavtat si inapoi pe „magistrala” cum ii spun croatii la autostrada lor pana la Split. De mers se merge pe malul Adriaticii drumul fiind superb (in zona Makarska) in stanga ai muntele in dreapta marea. Un drum minunat ! Accesati Google Earth si veti vedea poze de vis de pe acest traseu
Bucuresti-Brasov-Gheorghieni-Bicaz-Pipirig-Targu Neamt-Falticeni-Gura Humorului-Radauti-Campulung Moldovenesc-Sighetu Marmatiei-Oradea-Deva-Lugoj-Orsova-Craiova-Pitesti-Bucuresti.
Cand spun turism, personal nu ma gandesc decat la „a descoperi”. Cel mai bogat tip de turism ramane circuitul, fie ca te urci pe bicicleta si iti stabati judetul prin vai si dealuri, fie ca iei trenul din Bucuresti si ajungi pana in China cu faimosul Transsiberian, circuitul inseamna emotia urmatoarei destinatii.
Aici fiind vorba de masina si pentru ca am in suflet o tara de care nu reusesc sa ma satur, chiar daca de multe ori reusesc sa o vizitez doar prin amabilitatea lui Google Street View, propun un circuit, nu neaparat nonconformist, cat foarte pitoresc.
E vorba de celebrul Romantic Road al Austriei. Se pleaca din Viena catre Salzburg prin diverse localitati, aflate la distanta mica unele de altele, fiecare cu un specific aparte. Dupa denumire sa poate crede ca e un circuit pentru indragostiti, da, indragostiti de natura, de peisaje, locuri, obiceiuri si oameni care alcatuiesc o altfel de Austrie, fata de Viena clasica cu care romanii au inceput sa se obisnuiasca deja. Se recomanda de vizitat in sezonul cand, cu o posibilitate de resfat de cel putin 4-5 nopti de cazare pe parcursul celor putin peste 350 de km, dar care vor ramane de neuitat, pentru turistul sofer sau pasager auto.
Delatii: http://www.romantikstrasse.at/en/start.html
hmmm … atatia comentatori si nimeni nu observa greseala. Se scrie Porsche, nu Porche, pentru ca vine de la Ferdinand Porsche, inginer austriac.
Razvane, de data asta ori nu ti-ai facut temele de casa ori imi scapa ceva.
(author)
@ Andy: asa este, de data asta am gresit, nu mi-am facut bine temele. 🙂 am corectat, multumesc.
Din Bucuresti pe autostrada sore Curtea de Arges pentru Transfagarasean sau pe DN spre Brasov prin Valea Prahovei si apoi Campulung Curtea de Arges, Transfagarasan. Dupa Transfagarasean ajungi la Sibiu (plus Marginimea Sibiului) si poti traversa muntii prin valea Oltului. De acolo Ramnicu Valcea – Drobeta Turnu Severin – Orsova si vezi Portile de Fier si Dunarea La cazane.
Trasfagarasanul este cel mare tare….. circuit.
Parcul Natural Comana si Sfanta Manastire Comana – doua obiective turistice inedite in apropierea Bucurestiului
Bucuresti – Jilava – Vaarlam – Mogosesti – Gradistea – Comana
PROPUN PLECAREA DIN BUCURESTI PE E-85.BUCURESTI,BUZAU,RIMNICU SARAT, FOCSANI,MARASESTI,ADJUD, BACAU,ROMAN,SUCEAVA, RADAUTI,SUCEVITA,MOLDOVITA.
[…] This post was mentioned on Twitter by Roxana Avadanei. Roxana Avadanei said: RT @CorinaGeorgescu: avem pasionaţi de machete pe aici? avem un concurs pentru ei http://bit.ly/fuUPec să vedem ce poveşti se construiesc 🙂 […]
Circui in Bucovina…venind dinspre Bucuresti…pe la Roma…Tg. Neam…Falticeni….Gura Humorului. Cazare in Gura Humorului (la discretie). De vizitat din oras si imprejurimi: Manastirea Humorului si Voronet – din seria manastirilor pictate la exterior. In Humor: partie de schi, telescaun, un oras cu noua fata in care s-a investit enorm in ultimii doi ani. De aici plecati la Vama. Din nou cazare „pe alese”. De vizitat: manastirile Moldovita, Sucevita, Salatruc (schit de calugari) si orasul campulun Moldovenesc. Plecati spre Vatra Dornei…statiune de munte, cu partie si traditii si va intoarceti spre Bicaz pe un alt drum, superb, printre munti. va alegeti drumul de intoarcere spre Bucuresti. PROFITATI DE PROGRAMUL „SARBATORI IN BUCOVINA”!!!
Scuze pentru….Campulung Moldovenesc, Tg. Neamt si alte litere lipsa…
presupunand ca asfaltul e bun, se impune sa vizitam cele mai pitoresti drumuri din Romania: Transfagarasanul si Transalpina…
Budapesta-Viena-Praga-Munchen-Milano-Trieste
Transfagarasan – Sibiu – Sambata de Sus – Valea Dambovitei
transalpina…e super
Propun un traseu de la Est la Vest: Botosani – Arad
Haideti de la munte la mare: Brasov – Constanta. Drumul nu este foarte lung si este destul de bun
Buna! Imi place ideea concursului.. din tara noastra..mm.. Transfagarasan iar din afara iti pot recomanda locuri din Europa: Nurburgring sau Monza.
circuitul de aur:
grajduri – zanea – ciurea – barbulesti- stefanesti – buzescu – strehaia – recas.
Salut, in primul rand vreau sa va spun ca sunt un mare colectionar al machetelor. pentru mine cel mai frumos, distractiv de sofat este TRANSFAGARASANUL unde am fost anul acesta pana la Balea Lac.Abia acolo iti potitesta si masina din toate punctele de vedere. Recomand tuturos soferilor traseu, nu o sa regretati. Strainii vin la noi pentru acest traseu. Drum bun!!!!!
Transfagarasan cred ca este unul foarte complex
@Edy: daca vorbim de drumuri pitoresti, atunci eu propun Soseaua Nordului, pentru ca e cel mai nou drum finalizat, e suuuuper si peisajele in jur sunt coplesitoare: Cluj-Bistrita _Suceava
Eu va recomand sa mergeti in Liguria…Spezia-Le Grazie-Portovenere si apoi Cinque Terre. Traseul este superb, munte mare, case vechi, produse culinare de exceptie..
Si daca va mai ramane timp mergeti si in Genova.
Distractie placuta si daca cineva merge in zona sa-mi spuna parerea lui dupa.
Merci.
Sunt mai in virsta si pasiunea asta pentru machete auto o am din copilarie cin pe timpul lui Ceausescu era foarte greu sa faci rost de asa ceva.Am avut o colectie dar am ramas doar cu amintirea.
vas propune sa faceti o plimbare in moldova pe la manastiri.O sa VA PLACA….
Bucuresti_Chiajna-Rudeni-Chitila-Pajura-Baneasa-Tei Toboc-Bucuresti
Bucuresti-Draganesti-Alexandria-Slatina-Craiova- Filiasi-Turnu Severin-Timisoara. Cel mai frumos este sa pleci la plimbare pe acest traseu vara.
Cel mai ok traseu ar fi: Mai intai prin Romania (Bucuresti-Ploiesti-Brasov „unde se viziteaza centrul istoric” – Fagaras – Sibiu „din masina se observa muntii in partea stanga „, „in Sibiu se viziteaza centrul istoric” – Alba Iulia – Oradea).
Se iese din Romania pe E60, drum ce se urmeaza pana la Budapesta. De acolo trebuie neaparat mers pana la cele doua capitale de pe Dunare: Bratislava si mai apoi Viena. Se trece mai apoi prin Linz si se ajunge in Munchen. Pe E52 se ajunge in Stuttgard si de acolo in Strasbourg. Se pleaca spre Luxembourg (un oras ce merita vizitat – drumul pana acolo este superb) ca mai apoi sa se reintre in Franta (Metz). De acolo se urmareste autostrada A4 pana in Paris (drumul si privelistea sunt geniale). Din Paris se merge, indiferent de traseu pana in Monte Carlo (un oras cu o istorie si un aspect incredibile). Din acest oras se urmareste Autostrada dei Fiori pana in Genova. De acolo se pleaca pe E 62, ce duce pana in Milano, si apoi traverseaza Alpii. Se ajunge mai apoi in Bern (Elvetia), Zurich (Elvetia), Innsbruck (Austria), Graz (Austria), Maribor (Slovenia), Zagreb (Croatia). Se merge pe E70 pana in Belgrad si mai apoi pana in Timisoara.
Din nou prin Romania: Se urmareste tot E70 (drumul este destul de bun, in functie de portiuni) pana in Bucuresti (pe traseu se gasesc Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Alexandria); privelistile sunt superbe. Este unul din traseele ce merita facute.
Drum Bun! 🙂
UN circuit pe Transfagarasan. E un traseu bun.
Acest circuit l-am facut anul acesta si de-alungul acestuia intalnesti poate cele mai frumoase privelisti din draga si frumoasa noastra Romanie, nu? Ca doar se investesc foarte multi bani in frunze si „Carpathian garden”
Prima zi:
Circuitul porneste din Pitesti( localitatea de domiciliu a povestitorului) si se indreapta catre statiunea Busteni.Obiective: Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman si splendida panorama deasupra orasului de la 2291 metri. Ce mai! O zi superba !
A doua zi:
Busteni-Brasov( un tur al centrului vechi al orasului de la poalele Tampei) si purcedem catre nord, mai exact:Lacul Rosu, singurul lac vulcanic din Romania.Innoptam in statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad.
A treia zi:
Baile Tusnad-Mierurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc(In Tinutul Secuiesc, vom da peste un peisaj foarte frumos, iar orasele prin care trecem au un farmec aparte).Sighisoara(unde ne vom si caza), este ultima locatie pe ziua respectiva.Cel mai frumos ansamblu medieval din tara, aflat sub patrimoniul Unesco.
A patra zi:
Aveti de ales dintre 2 variante, ambele, sunt de-a dreptul fabuloase si va vor taia respiratia: Sibiu-Transalpina sau Sibiu-Transfagarasan.
Veti simt ca zburati!
Vizitam frumosul centru al capitalei culturale europene a anului 2007, iar dupa aceea dupa gustul fiecaruia, fie ne indreptam catre Transalpina(care recent a devenit cel mai inalt drum din Romania, fie alegem al doilea drum ca inaltime Transfagarasan.In mod cert, nicio o varianta nu o veti regreta.Innoptam la pensiunile, cabanele gasite de-a lungul frumoaselor drumuri.
A cincea zi:
1) De pe Transalpina coboram catre statiunea Ranca(1600 metri) si ne indreptam catre Horezu-Ramnicu Valcea si in final ACASA la PITESTI.
2)De la Balea Lac( de pe Transfagarasan) mergem catre Lacul Vidraru( semetetul baraj de pe raul Arges), si coboram usor la vale catre Curtea de Arges(De vizitat: Manastirea Curtea de Arges, construita de mesterul Manole ;).Dupa care, acasa din nou: Pitesti.
E bine ca unii spun si despre tururi in afara tarii, insa din cate am citit eu in titlu este vorba despre tururi in Romania.
O corectie pentru Tudose Mihai. Cred ca in a doua zi este vorba despre Lacul Sfanta Ana. Lacul Rosu este lac de baraj natural si se afla mult mai la nord decat Baile Tusnad unde se va face cazarea.
Propun si eu un Tur:
Brasov (ca aici stau) – Siriu – Vulcanii Noroiosi – Braila – Muntii Macinului – Tulcea – Delta Dunarii (cel putin 3 zile) – Manastirile Celic Dere, Cerbu Saon si Cocos – Babadag – Enisala – Manastirile rusesti Uspenia si Vovidenia – Histria – Constanta – Mangalia – Adamclisi – Pestera Sf. Andrei – trecere cu bacul la Ostrov – Brasov
da, asa este..m-am incurcat in lacuri 😀
(author)
MagazinMachete.ro a hotarat ca Dogaru Florentina este castigatoarea acestui concurs. Multumim tuturor pentru participare.