fbpx
excursii-razvan-pascu

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rraz1104/public_html/wp-content/themes/razvanpascu-sixteen/strawberry/setup/gallery.php on line 61

Fondurile de pensii au expediat in ultimele zile peste 5 milioane de scrisori (da, Posta Romana a facut bani buni din asta…) catre noi, participantii la aceste fonduri de pensii private. Cu siguranta mare parte dintre voi ati primit cel putin o scrisoare de la fondul de pensii ales, iar daca aveti neclaritati referitoare la scrisoarea primita le putem discuta aici, pe blog.

Conform legii, fiecare participant la un fond de pensii private din Romania (pensie obligatorie-pilonul II sau pensie facultativa-pilonul III) trebuie sa primeasca anual, pana la data de 15 aprilie, o scrisoare de informare asupra contributiilor platite si incasate pe contractul sau de pensie.

Este vorba de banii vostri asa ca eu va recomand sa aruncati o privire pe acea scrisoare si sa vedeti daca v-au fost achitate contributiile. In felul acesta puteti verifica si cat de serios este angajatorul vostru si cat de corect plateste contributiile sociale la stat (taxele; in speta CAS-ul).

Ce contine scrisoarea primita pentru pensia obligatorie-pilonul II?

 1. Cel mai important, contine un tabel referitor la contributiile platite in anul 2009. Daca intr-o casuta din tabel apare o liniuta (simbolul „„) inseamna ca in luna respectiva nu aveti achitata contributia. Daca stiti ca in luna respectiva ati muncit cu carte de munca, in mod normal ar trebui sa aveti si contributie incasata si sa apara pe scrisoare in dreptul lunii respective suma virata catre fondul de pensii, asa ca ar fi bine sa mergeti cu scrisoarea la angajator si sa il intrebati daca v-a achitat CAS-ul pentru acea luna.
 2. Date financiare privind fondul de pensii ales.
 3. Date financiare privind societatea care administreaza fondul de pensii.

Daca sunt nelamuriri referitor la scrisoarea primita, va astept intrebarile aici.

*(mai jos aveti si 2 exemple de scrisori)

ING – scrisoare pentru pensie obligatorie – pilonul 2

Allianz – scrisoare pentru pensie facultativa – pilonul 3


78 comentarii

 1. Alina Trebcea
  15.04.2010 la 18:30

  Eu inca nu am primit nimic, dar sotul meu (care culmea, locuieste la aceeasi adresa) a primit o scrisoare. Nu i-am dat prea mare importanta . cine stie daca mai apucam pensia :)))

 2. 15.04.2010 la 19:58

  am primit scrisoare si sun la ei de o saptamana si sunt ocupati mereu

  apare luna martie si octomrbie zero. am fost la resurse umane si mi s-a spus ca este o greseala
  o sa mai sun dar cel mai sigur banii sunt bauti si mancati de altii mai destepti. noi sa fim sanatosi

 3. Totorean
  15.04.2010 la 20:09

  Razvane ajuta ma sa inteleg ca eu sunt mai greu de cap. care este diferenta dintre pensie privata si pensie obligatorie?

 4. Totorean
  15.04.2010 la 20:10

  pensie facultativa si pensie obligatorie am vrut sa zic. am scris gresit.

 5. Razvan Pascu
  (author)
  15.04.2010 la 20:17

  Parerea mea este sa mai astepti si daca nu primesti, poti sa suni la fondul de pensii la care esti inscrisa. Scrisoarea se poate retrimite, daca nu ai primit-o.

  Din cate stiu, scrisorile se trimit in etape, nu toate in acelasi timp, de aceea poate ca nu ai primit-o.

 6. Razvan Pascu
  (author)
  15.04.2010 la 20:22

  Uite aici o comparatie (un articol scris acum ceva timp). Maine, daca am mai mult timp ca in seara asta, iti mai scriu 2 vorbe.

  http://razvanpascu.ro/2009/08/26/cate-pensii-vei-avea-la-batranete/

 7. Andreea Neagu
  15.04.2010 la 21:39

  Buna Razvan,

  sunt fosta ta colega de facultate. Ce mai faci?
  Am primit si eu scrisoarea aceasta pentru pensia cu 2% si nu prea am inteles datele referitoare la situatia financiara a firmei. Colegii mei de serviciu chiar se contraziceau recent pe tema asta spunand ca aceste cifre reprezinta profituri facute de pe urma noastra, a celor care contribuim. De aceea apelez la tine, stiu ca tu erai mai „destupat” 🙂

 8. Marcela
  16.04.2010 la 08:15

  Eu nu am primit nimic nici anul acesta si nici macar anul trecut. Cum fac sa imi schimb fondul?

 9. Zorba
  16.04.2010 la 08:34

  🙂 Andreea, dar profiturile supermarketurilor, ale benzinariilor, etc., de unde se fac, nu din banii clientilor? Sigur, termenul „profit de pe urma noastra” are o evidenta nota periorativa si acuzatoare, dar acum, serios vorbind: „de pe urma cui” sa faca profit?
  Sau poate crezi ca administratorii ar trebui sa faca opera de caritate in Romania si sa gestioneze sistemul cu bani de acasa de la mama lor?
  Da, banii administratorului sunt castigati din comisioane de administrare (cele mai mici din Europa) aplicate fondurilor de pensii.

 10. Zorba
  16.04.2010 la 08:37

  E vorba de pensie obligatorie sau facultativa?

  Daca e obligatorie (Pilonul II), compania ta angajatoare trebuie sa verifice daca a depus la timp declaratiile nominale de CAS la Casa Judeteana de Pensii. Si evident, apoi, daca a facut si plata de CAS. Daca totul e ok, mi-e teama ca problema e la CJPAS si CNPAS.

  Daca e facultativa (Pilonul III), atunci firma e 100% raspunzatoare. Retinerea dar nevirarea contributiei la Pilonul III este caz penal.

  Bafta cu recuperarea banutilor!

 11. Zorba
  16.04.2010 la 08:38

  @Alina: Sunt banii tai, nu renunta la ei. Acum sunt sute sau mii de lei, dar peste 20-30 de ani vor fi zeci sau sute de mii. Parca nu mai sunt chiar de lepadat, nu?

  Scrisorile se trimit in transe, iar de receptie la timp nu mai e responsabil administratorul fondului de pensii, ci operatorul postal. Inca putina rabdare si ar trebui sa primesti si tu.

 12. larisa
  16.04.2010 la 09:02

  pai sincer eu nu stiu in ce situatie sunt ! 🙁 pe la sfarsitul lui 2007 mi am incheiat si eu o astfel de polita la alliantz tiriac ,iar la inceputul lui 2008 am intrat in indemnitatia de crestere a copilului.habar nu am daca in perioada aceasta de doi ani am contribuit cu ceva la fondul de pensii ! nici de la ei nu am primit absolut nimic ! nici nu stiu daca trebuie sa i anunt schimbatrea locului de munca sau intrarea in somaj ! multumesc ca m ai trezit la realitate ! 🙂 trebuie sa ma interesez ce anume s a intamplat pe perioada concediului maternal si ce se intampla pe perioada somajului !

 13. 16.04.2010 la 09:06

  Eu am la Tiriac si am primit o scrisoare de indata ce am fost inscris la ei. Acum inca nu stiu daca am primit dar voi afla… Nu de alta dar daca e vorba de Posta Romana…prietenii stiu de ce:))

 14. 16.04.2010 la 09:44

  eu inca mai astept. sunt la un fond de pensii care se pare ca merge bine dar vreau sa vad si eu ce scrie in acea scrisoare

 15. 16.04.2010 la 10:07

  @ Larisa:

  1) nu e „polita”, e „act de aderare la un fond de pensii administrat privat”;

  2) indemnizatia de crestere a copilului nu e purtatoare de CAS, deci CAS nu ti se plateste la sistemul public, deci nu ti se vireaza nici la Pilonul II. Deci pe perioada respectiva nu ai pierdut nimic;

  3) indemnizatia de somaj este insa purtatoare de CAS. ANOFM iti vireaza CAS si iti depune declaratiile nominale (in locul angajatorului), deci ar trebui sa ai contributii si la fondul de Pilon II (pensii private obligatorii, administrate privat).

  Ca info generala insa: odata ce ai aderat la un fond de Pilon II, esti „in sistem”. Nu conteaza daca si cat de des schimbi angajatorul, intri sau iesi din somaj, etc. – cata vreme entitatea legala (angajator sau ANOFM, pe perioada somajului) depune declaratia nominala de CAS si face plata contributiilor, automat ti se va vira si tie contributia corespunzatoare la Pilonul II.

 16. 16.04.2010 la 10:11

  @ toata lumea:

  Sigur, trimiterea scrisorii anuale e obligatorie si in final o primeste toata lumea. Dar nu trebuie sa asteptati acea hartie pentru a va informa in legatura cu banii pe care ii aveti in contul de pensie privata: http://www.apapr.ro/verifica-ti-pensia-privata.html .

  Frumos si civilizat, pe Net, fara a taia copaci pentru scrisori 🙂 . Si, cel mai important, oricand si in timp real, nu doar o data pe an, ca scrisoarea anuala.

 17. 16.04.2010 la 10:13

  Din Legea 19/2000, referitor la perioada de somaj:

  „Art. 6. – (1) Persoanele juridice sau fizice la care îşi desfăşoară activitatea asiguraţii prevăzuţi la art. 5 alin. (1) pct. I şi II, denumite în continuare angajatori, precum şi instituţiile care efectuează plata drepturilor de şomaj pentru şomerii prevăzuţi la art. 5 alin. (1) pct. III sunt obligate să depună în fiecare lună, la termenul stabilit de CNPAS, declaraţia privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat. Declaraţia se depune la casa teritorială de pensii în raza căreia se află sediul angajatorului.”

 18. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 12:09

  Mersi frumos Mihai.

  Am mai scris si eu despre asta. Cine vrea, poate oricand sa verifice cati bani s-au acumulat in contul de pensie.

  Detalii aici: http://razvanpascu.ro/2009/10/15/cum-verifici-cati-bani-de-pensie-ai-acumulat/

 19. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 13:31

  Si cu Posta Romana stim bine cum merg lucrurile…

 20. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 13:37

  Andreea,

  datele financiare referitoare la situatia fondului de pensii/administrator sunt importante pentru tine ca sa vezi cum merge compania respectiva, dincolo de randamentele care ti le aduce tie ca si participant.

  Daca profiturile tale cresc si randamentele sunt bune, e normal ca si firma care investeste banii tai si a obtinut profituri bune pentru tine, sa aiba profituri bune si pentru ea. Pana la urma este un serviciu care trebuie platit, iar colegii tai trebuie sa inteleaga ca orice angajator vrea lucrul asta (cel mai probabil, si angajatorul vostru). 🙂

 21. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 13:40

  In primul rand suna la ei. Nu mai astepta.

  Daca vrei sa iti schimbi fondul, in principiu faci un act nou la noul fond ales si apoi o cerere de transfer catre vechiul fond. La pensia facultativa e mai simplu; ceva mai complicat este la pensia obligatorie. Daca ai nevoie de detalii, scrie-mi la Contact.

 22. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 13:41

  Mersi Mihai.

 23. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 13:43

  Iulian,

  fa-ti cont aici, la Allianz, si verifici online:

  http://pensii.allianztiriac.ro/administrate_privat/index.html

 24. capo
  16.04.2010 la 18:06

  Multumesc de informatii, chiar aveam nevoie si nu aveam timp sa caut. Sper sa nu patim si cu pensiile astea ca si cu atitea si atitea investiti „utile” din Romania!

 25. Zorba
  16.04.2010 la 18:22

  Cu pensiile „astea” private nu ai sanse sa patesti nasoale. In schimb, statul iti pregateste o surpriza cu pensia publica: o sa-ti dea fix nimic , desi acum platesti CAS pe rupte 🙂

 26. Razvan Pascu
  (author)
  16.04.2010 la 21:12

  De unde stii ?

 27. larisa
  17.04.2010 la 08:33

  multumesc foarte mult Mihai pentru raspuns.

 28. mihai d.
  22.04.2010 la 09:32

  eu am aderat la pensii tiriac dar nu am primit pana acum nici o scrisoare de la acel fond de pensii-unde sa intreb?

 29. Razvan Pascu
  (author)
  22.04.2010 la 11:29

  Pentru Allianz trebuie sa suni direct la ei (datele sunt mai jos):

  – 08008PENSII (08008736744), apel gratuit, disponibil numai in reteaua Romtelecom
  – 021 20 72 166 disponibil din orice retea
  – 0752 143 563 disponibil din orice retea

 30. Ioana
  26.04.2010 la 20:54

  Salut! As dori sa stiu desigur daca imi puteti spune de ce parintii mei au primit scrisoare de la BCR cand de fapt au semnat cu Allianz? Unde ar trebui sa se adreseze?

 31. Razvan Pascu
  (author)
  26.04.2010 la 20:57

  1. Primul pas este sa contacteze Allianz ca sa verifice daca s-a primit actul semnat.
  2. Pasul 2 este sa sune la BCR ca sa intrebe cum au fost repartizati la acest fond.
  3. Daca nu se rezolva cu cele 2 fonduri de pensii si nu este o greseala sau o repartizare automata, atunci se pot adresa CSSPP-ului – http://www.csspp.ro

 32. Maican Florina
  06.06.2010 la 18:38

  Buna ziua,

  In situatia mea apare ca angajatorul nu a virat contrib. la bugetul de stat. M-am dus la acesta si pentru o parte din lunile ce apareau fara viramente efectuate mi-a dat dovada platilor iar pentru celelalte luni mi-a aratat dosarul de rambursare TVA prin care societatea a solicitat si primit compensarea TVA-ul de recuperat cu a celorlalte obligatii datorate. Ce ar trebui sa fac pentru a rezolva aceasta situatie?

  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  Cu respect,

  Florina Maican

 33. Razvan Pascu
  (author)
  06.06.2010 la 18:50

  @ Florina: Trebuie sa astepti. Probabil ca statul inca nu a rambursat TVA-ul sau nu a compensat rambursarea acestuia cu plata obligatiilor la buget.

 34. […] Conso & Razvan Pascu Abonează-te aici […]

 35. mihaila marin marius
  17.09.2010 la 21:15

  nu am primit nici o scrisoare unde ma pot adreas

 36. Razvan Pascu
  (author)
  19.09.2010 la 20:38

  @ Marius: fireste, catre fondul de pensii pe care l-ai ales sau la care ai fost repartizat.

 37. izabella
  09.05.2011 la 16:30

  buna.am pe anul trecut pe 3 luni imi apare 0 lei exista ca pe accele luni am fost pe concediu fara plat?????

 38. paula grozea
  15.05.2011 la 16:06

  ce trebuie sa facem daca suntem trecuti la 2 pensii private la firme diferite ,cred ca ne-a trecut fara acordul nostru pt ca noi am optat doar pt una.,la allianz tiriac si am primit 2 plicuri acasa de la ambele firme(ING SI ALLIANZTIRIAC

 39. Razvan Pascu
  (author)
  15.05.2011 la 16:38

  @ Paula: E imposibil sa fi la 2 fonduri. Da un telefon la ambele fonduri si intereseaza-te.

 40. stanescu daniela
  16.05.2011 la 12:13

  sotul meu a primit mereu scrisoare dar eu nu.avem aceeiasi adresa dar nu stiu ce se intampla

 41. ilie nusa monica
  28.11.2011 la 14:13

  nu mai stiu la ce agentie de pensii facultative mam inscris dar nu am primit nici o scrisoare pana acum cum pot afla unde sunt inscrisa si daca sunt inscrisa

 42. 17.05.2012 la 15:01

  POT SCOATE BANII DAK EU NU MAI LUCREZ?SI DAK NU CE SE INTAMPLA CU EI,DAK EU NU MAI AM SERVICI SI NICI NU AM CU CE SA PLATESC PENSIA IN CONTINUARE

 43. fanielo
  18.05.2012 la 21:37

  Buna ziua ! Am o nelamurire in legatura cu pensiile private si as aprecia daca mi puteti spune parerea dvs.

  Am primit doua scrisori de la Eureko in care sunt trecute datele mele personale si in care se spune ca am semnat act de aderare la fondul lor de pensii si alte aberatii. Problema este ca nu am semnat nici un act de aderare , nu am nici o treaba cu Eureko si nici nu vreau sa am .Pana sa primesc scrisorile de la ei nu am auzit de aceasta firma si nu mi place modul lor abuziv de a incerca sa ma oblige sa le platesc contributii.Mai mult mi au aratat un tabel cu o contributie de 8 lei intr o luna in care nu am fost angajat nicaieri. Ce pot face in privinta asta ?

 44. 19.05.2012 la 00:35

  Buna seara!Am si eu o intrebare daca imi puteti raspunde.As vrea sa stiu daca pot scoate suma de bani inscrisa in tabelul din scrisoare,eu nefiind angajata in momentul de fata si neprimind somaj?Va rog fumos sa imi raspunde-ti si mie la intrebare.O seara buna.

 45. Geo Stan
  28.05.2012 la 07:51

  Buna ziua!Am si eu o problema…mare as putea spune.Am primit scrosoarea si mi-am amintit ca trebuia sa-mi schimb datele de contact dupa ce m-am casatorit(acum 2 ani).Imi spuneti,va rog, ce pot face in aceasta privinta?

 46. 20.06.2012 la 19:55

  Buna ziua!
  Am si eu o intrebare va rog. Acum 2-3 ani mi-am facut o pensie privata pilonul 2 si acum cateva zile tot mi-am auzit cunoscutii ca au primit scrisori de instiintare in legatura cu conturile lor. Eu nu am primit nimic. Si nu mai gasesc copia asigurarii. Exista vreo modalitate de a afla cu ce societate de asigurari am incheiat polita?
  Multumesc anticipat!

 47. Daniel
  25.04.2013 la 13:43

  Salut , am si eu o intrebare , se pot scoate bani din acel cont de pensii private ?

 48. Gavriliuc Simona Eugenia
  01.11.2013 la 21:41

  Buna am primit 2 scrisori acasa una de la pensia aviva si una de la alico despre ce e vorba ca nu inteleg.multumesc

 49. Anita
  27.02.2014 la 21:04

  Cand s-a facut directionarea celor 2% am vrut si eu sa ii directionez undeva. Am aflat ca erau directionati deja undeva. Nu stiu unde si nu am semnat directionarea. Spuneti-mi va rog cum pot afla unde imi sunt directionati banii.

 50. PAVEL DANIELA
  11.04.2014 la 12:46

  Cum pot retrage fondul de pensii , nu mai lucrez fiind bolnava si nu am cum sa mai contribui. Va multumesc.

 51. Mirela
  09.05.2014 la 10:19

  buna ziua,

  daca m-am stabilit in alta tara pot sa-mi recuperez sumele acumulate in fondul de pensii ?
  multumesc!

 52. George
  13.05.2014 la 11:39

  Conform legii participantul are posibilitatea sa suspende contributia la un fond de pensii facultative, sa majoreze sau diminueze contributia. In plus participantul poate sa se transfere la un alt fond de pensii facultative din piata.
  Legislatia in vigoare (Legea 204/2006 cu normele emise in baza acesteia de catre CSSPP) nu permite retragerea din sistemul pensiilor facultative.
  Legea 204/2006 privind pensiile facultative: Dreptul la pensie facultativa se deschide, la cererea participantului, cu indeplinirea urmatoarelor conditii cumulative:

  – participantul a implinit varsta de 60 ani;
  – au fost platite minimum 90 de contributii lunare;
  – activul personal este cel putin egal cu suma necesara obtinerii pensiei facultative minime prevazute prin normele adoptate de Comisie.

 53. Gabi
  04.06.2014 la 12:50

  Anita, si oricine altcineva are nevoie, daca nu stii la ce FPAP contribui, fa urmatoarele:

  1. Intra aici: http://www.csspp.ro/formulare-csspp completezi formularul 2, si trimiti prin posta.

  sau, cum am facut eu

  2. trimiti un email la csspp@csspp.ro si ceri informatii despre fondul de care apartii. Nu uita totusi sa atasezi o copie dupa CI, sa dai un numar de telefon, pentru cazul in care ar vrea sa faca o verificare.

  Pentru ambele cazuri, vei primi la adresa de domiciliu din CI raspuns din partea csspp.

  Pentru a verifica cat ai contribuit, respectiv, acumulat, Razvan a scris aici: http://razvanpascu.ro/2009/10/15/cum-verifici-cati-bani-de-pensie-ai-acumulat/

  Daca nu stii user/parola pentru fondul respectiv, trimite un mail fondului respectiv, iti vor da detaliile necesare.

 54. Andreea
  01.09.2014 la 19:30

  Am o mare nelamurire, eu nu am trait in Romania si m-am angajat de o luna cand am primit scrisoarea cum ca as fi semnat ceva cu BRD pensii? Eu nu am semnat nici un contract si nu inteleg de ce trebuie sa platesc pensie privata? Angajatorul meu m-a bagat la BRD sau cum? nu e de ajuns pensie la stat? cum scap de a le da 4,5 % din salariul meu mi se pare o prostie care nu se practica in strainatate. ce platesti platesti la stat nu si la mai nu stiu ce banca.

 55. paraschiva
  28.11.2014 la 21:35

  Buna seara, am si eu o intrebare, se pot scoate bani din acel cont de pensii private?

 56. Gabi
  02.12.2014 la 13:40

  Andreea… Nu dai TU bani, da angajatorul. 🙂 Este o pensie „privata” pentru ca banii vor fi ai tai cand iesi la pensie, nu este ca sistemul public, unde ce platesti acum se duce la pensionarul de acum.

  Nu trebuia sa fii de acord cu nimic, este obligatorie, drept urmare, daca nu ti-ai ales tu un fond de pensii, ai fost repartizata automat.

  Paraschiva… N-am idee, daca afli, te rog arunca si aici un mesaj. 🙂

 57. Oana
  08.01.2015 la 22:45

  Am plecat definitiv din Romania si nu mai am adresa in tara. Insa fondul de pensii trimite in continuare scrisorile la fosta adresa unde sta altcineva, o persoana straina.
  Fondul spune ca e obligat sa-mi dea scrisoare si trebuie sa fie pe adresa de Romania. Cum pot opri corespondenta fizica definitiv? am cont online si pot sa vad tot ce-mi trebuie. Dar astia trimit in continuare, fara sens.

 58. george
  24.01.2015 la 06:47

  Razvan am sieu o intrebare ca poate tu stii mai mult. Cand a fost nebunia cu pensiile am avut pensie la Eureko, care stiu ca s-a retras din Romania prin 2013. Acum faza e ca oricit am cautat nu gasesc nici o informatie despre banii mei. Ce ma sfatuiesti sa fac?

 59. topor niculae
  18.02.2015 la 09:44

  vreau sa vad si eu ce fond am

 60. Daniel
  09.04.2015 la 13:03

  Salut,am si eu o mare nelamurire sper ca ma poti ajuta cu un raspuns,am primit acum 1 saptamana o notificare cum ca as avea la ING un Fond de Pensii Administrat Privat,ca figurez la ei si am o anumita suma ”stransa”,dar eu inca sunt student nu am muncit pana acum,nu stiu de unde aceasta notificare,eu nu am avut de a face cu ING,am luat in schimb somaj 6 luni dupa ce am absolvit liceul,o fi ceva ce am semnat la somaj?imi fac griji ca poate cineva a dat datele mele fara acordul meu….sper sa ma poti ajuta cu un raspuns.Mersi.

 61. MIHA
  22.05.2015 la 20:27

  Buna seara,

  sunt absolventa de liceu, am 18 ani si am mers la AJOFM sa ma interesez ce documente sunt necesare pentru a cere somaj.
  Le-am spus functionarelor de acolo ca am aderat recent la un fond de pensii administrat privat (ING) si mi-au spus ca daca am facut asa ceva nu mai pot primi somaj.
  Este adevarat ca daca aderam la un fond de pensii private nu mai putem primi somaj? V-as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati oferi un raspuns deoarece sunt multi in situatia mea la noi la scoala.
  Toate cele bune!

 62. gigi
  27.06.2015 la 03:24

  pot sa retrg banii pt ca sunt pensionar

  pot sa retra bani

 63. liviu
  31.07.2015 la 22:18

  buna
  pare f hilar dar in mintea mea e un vid
  nu stiu unde sint inscris
  am facut demersuri la contabilitate dar nu prea am fost ajutat
  poate ma poti ajuta

  multam

 64. POP DIANA
  07.02.2016 la 16:15

  Eu din 2009 nu am mai primit nici o scrisoare de la Ing ,mi-am schimbat si serviciul,am inteles ca asta nu ma afecteaza,contribuția merge in continuare dar in 2013 am avut o perioada in care am fost angajat a cu contract civil pe 4 ora si nu am stiut nimic.Apoi am aflat ca nu mi -au votat contributiile catre stat.Apoi am fost reangajata cu contract de munca.Între timp m-am căsătorit si mi-am schimbat domiciliu.La dumneavoastra in baza de date nu am fost găsită in 2014 când am sunat sa ma interesez.Chiar nu stiu ca sa intamplat.As vrea sa mi dati va rog un raspuns daca se poate.Multumesc.La revedere!

 65. 06.03.2016 la 14:30

  Nu a-ți trimis nici o situație a contribuției mele la pensie privată din 2013 va rog s-o trimiteți prin plic poştal.
  Asta de când va-ti schimbat numele în „NN”.Încep să mă îndoiesc de seriozitatea voastră si nu mai pas ați vina că ba angajatorul ba casa pensii.
  Va rog fiți serioşi.!

 66. 18.05.2016 la 20:07

  nu am primit plicurile din 2010 pana la ora actuala 2016 nu lem primit plicurile de pensie privata acasa nustiu ce se intpla

 67. Apreutesei irina
  23.05.2016 la 07:26

  Daca nu mai plăteste pensia si nu mai locuiesc în românia ce se întâmplă în acest caz?pot să se retragă banii din contul meu.

 68. Catalin cristian
  01.07.2016 la 16:32

  am si eu o intrebare . Poate fi retrasa aceasta pensie ? Adica ma pot folosi de banii astia chiar daca nu sunt pensionar ? Pana la urma sunt bani mei

 69. Popescu Adeline
  22.02.2017 la 12:25

  As avea o intrebare in ce priveste pensia privata obligatorie, asa numitul pilon II. Ce se intampla cu contributia lunara, caz in care aceasta se opreste, fara a putea fi reluata, la un moment dat. Concret, la plecarea definitiva din tara. Ma intereseaza cum pot fi acestia recuperati si cand.

  Mentionez ca in informatiile pe care le-am gasit pe site, nu am gasit o explicatie pentru asemenea situatie exceptionala.

 70. Gugu nicolae
  09.05.2017 la 20:12

  Salut!!! Eu am pensie privata la allianz tiriac si de 8 ani nu a venit nimik….oare mai apucam noi pensie …cand rata de mortalitate este pana la 60 de ani .

 71. Gugu nicolae
  09.05.2017 la 20:15

  Cand o sa iesim noi tineretul la pensie ….o sa fie la70 de ani ..poi cu atatea eee_uri si poluare mai apucam ….

 72. Gugu nicolae
  09.05.2017 la 20:19

  Hotie pe fata …..am sunat azi la allianz si se mira si dansi. Ca figurez la ei …da nu am primit nimik de 8 ani ….poi asta e firma serioasa …zic si eu ..ca de noi suntem mai prosti si ne fac cum vor ei….din ..PIX …

 73. Gugu nicolae
  09.05.2017 la 20:27

  Asa ca domnilor. Parerea mea nu o sa vedem banii astia niciodata …de ce nu au pus de ex…la 45 50 ..de ani daca vrei sa scoti bani sa ai scoti …sa te bucuri de ei ca sunt ai tai……ai dreptul la ei daca iesi la pensie sauuuuu daca mori ….poi ce mai fak cu ei daca mor ….ma imormanteaza cu bani mei ..dar .nici atunci nu am sai vad ….Ca doar traim in ROMANIA ..

 74. Gugu nicolae
  09.05.2017 la 20:30

  Aaa si am si eu o intrebare…..daca firma da faliment banii mei unde se duc?

 75. Bucur nicoleta ramona
  15.10.2017 la 10:22

  Doresc sa stiu daca figurez cu pensia privata la Aig si cat am acumulat si daca ma pot transfera la alta banca

 76. Bucur nicoleta ramona
  15.10.2017 la 10:22

  Doresc sa stiu daca figurez cu pensia privata la Aig si cat am acumulat si daca ma pot transfera la alta banca? Va multumesc.

 77. MORUT VALENTIN
  03.06.2020 la 15:38

  buna ziua,
  Sunt la pilonul 2 de pensii la azt tiriac din anul 2007 si mi-am schimbat locul de munca.
  Trebuie sa mai anunt pe cineva?

 78. Gaby
  28.12.2020 la 18:46

  Buna ziua as dori sa stiu daca se poate scoate suma cumulata cand doresc… Contribui din 2008 vreau sa stiu daca imi pot retrage banii

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]