fbpx
excursii-razvan-pascu

Fondata in 2015, compania Certion a lansat in spatiul public mai multe proiecte de rese­dinte de marca operate in regim hotelier in sudul litoralului: VOGH Olimp, GALILEO Olimp Resort & Residences, PHAROS Olimp, LAGO Neptun si SOLANTIS Neptun.  

Dintre acestea, VOGH Olimp este in faza avansata, urmand a fi deschis la inceputul anului viitor. Tot aici a fost vandut si primul penthouse cu o valoare de peste 1 milion de euro. Penthouse-ul vandut se afla la etajul 11, iar tranzactia acestuia s-a realizat prin vanzarea de partitii imobiliare de lux, un concept recent lansat pe piata din Romania de catre CERTION, fiind inspirat din SUA, unde exista deja de circa 30 de ani. 

.

Ce este o partitie imobiliara?

O “partitie imobiliara” se refera la detinerea unei proprietati imobiliare impreuna cu alti co-proprietari. Mai exact, poti cumpara si detine impreuna cu alti proprietari, poate chiar prieteni sau membri ai familiei, un imobil.

Astfel, se faciliteaza accesul pe piata proprietatilor premium chiar si atunci cand cumparatorii nu dispun de un capital suficient sau chiar si in cazul in care nu se doreste alocarea unei sume mari de bani pentru o singura proprietate. 

Totodata, partitiile imobiliare sunt dezvoltate in jurul ideii de “shared-ownership”, ceea ce inseamna ca spre deosebire de celelalte proprietati achizitionate de proprietari unici, partitiile imobiliare ofera in acelasi buget posibilitatea detinerii mai multor proprietati.

Pachetul care este propus de catre CERTION include, ca protectie impotriva inflatiei, o chirie anuala garantata, oferita de operatorul hotelier dedicat – Loyal Paladin, specializati in managementul ospitalitatii de lux, chirie calculata ca un procent de 7% din pretul de vanzare exprimat in euro. De exemplu, la achizitia unei partitii imobiliare de lux de 44.000 euro, co-proprietarul ar trebui sa primeasca o chirie de 3.080 euro anual. 

Conceptul de resedinte de brand si beneficiile partitiilor imobiliiare de lux s-au aflat si printre subiectele abordate in cadrul conferintei HIVE Ownership care a avut loc la finalul lunii trecute in Bucuresti. 

In cadrul acestei conferinte speakeri locali si internaționali au vorbit despre cum poti sa devii proprietar / co-proprietar intr-un penthouse, dar si despre subiecte care ne preocupa pe toti cei care activam in industria turismului, dar si cand suntem turisti in propria tara, cum ar fi importanta angajatilor in definirea standardelor hoteliere si relevanta factorului uman in ospitalitatea turistica.

Altfel spus, principalele teme abordate la conferinta aceasta au fost: 

1. Conceptul de resedinta de brand – o noua viziune in planul dezvoltarii imobiliare si turistice din Romania 

2. Cel mai asteptat produs al anului pentru investitori: legatura dintre piata imobiliara si cea financiara. Conceptul de partitii imobiliare – analiza de la nivel international la nivel local. PRO si CONTRA

3. Angajatii definesc standardele. Campusul pentru angajati – un concept inovator pentru piata din Romania. Ospitalieri, dar fara ospitalitate. Care este veriga lipsa

Mai multe detalii despre CERTION si despre proiectele pe care le dezvolta atat in sudul litoralului, cat si in Poiana Brasov am scris aici, iar despre investitia intr-o locuinta de vacanta pe litoral am scris, pe larg, aici.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]