excursii-razvan-pascu

Dupa 2 ani de sarbatori cu restrictii, anul acesta s-ar parea ca vom putea sa ne bucuram in sfarsit “ca pe vremuri” de zilele de Paste, de traditii, de momente care sa ne mearga direct la suflet. Pentru cei care isi doresc sa petreaca Pastele in alta parte decat acasa, dar sa ramana tot in Romania, sa petreaca in stil traditional, principala mea sugestie ar fi sa mergeti la Cobor, ferma de biodiversitate despre care v-am mai povestit pe blog in ultimul an. 

Paste autentic in inima Transilvaniei  

Asadar, ce presupune o excursie de Paste la ferma Cobor? Aer curat, mancare delicioasa preparata cu produse naturale, proaspete, cele mai multe din productia proprie, drumetii prin sat, ori activitati in jurul fermei, pe scurt: o experienta autentica, de deconectare de la viata cotidiana si relaxare.

.

Iata programul pe zile

In Vinerea Mare, veti fi asteptati cu drag la Ferma incepand cu ora 13:00, unde veti servi un pranz delicios, cu fasole batuta, snitele, chiftele, oua umplute, pastrama, legume de sezon, cascaval, telemea si cornulete.

Dupa o masa asa copioasa, va veti bucura de un tur ghidat al Fermei, unde veti vedea locurile de cazare si veti profita de vremea de primavara care, sper eu, va fi frumoasa si calda. Urmeaza apoi un atelier de vopsit oua “ca la bunici acasa”, cu foi de ceapa, sfecla rosie, modele cu patrunjel si pictura pe oua. Daca mergeti alaturi de cei mici, cu siguranta va fi o activitate excelenta de invatare si distractie pentru ei.

Dupa o zi atat de plina, urmeaza cina, meniul fiind alcatuit din ciorba de miel, sarmale cu mamaliguta, cozonac si vin rosu. 

In Sambata Pastelui, veti avea parte de inca o masa copioasa, cu salata de vinete, icre si salata de beouf, drob, slanina, pastrama, chiftele si cafea ori ceai din plante, culese de pe dealurile fermei.

Dupa ce v-ati luat forta de dimineata, urmeaza un tur ghidat in ferma, unde veti vizita caii aflati la pensiune, ciobanestii carpatini si gradinita surelor de stepa.

Pranzul va fi alcatuit din supa de pui, gulas din sura de stepa si, pentru desert, placinta cu mere. Urmeaza apoi un tur la pas prin satul Cobor, unde veti vizita si biserica fortificata, ghidati de nenea Jozsi, urmand apoi sa va intoarceti la ferma. Cina va fi alcatuita din ciorba de legume, friptura de porc cu cartofi si placinta cu branza si smantana.

La miezul noptii, veti putea participa la slujba de Inviere la Biserica Ortodoxa din sat.

.

In Duminica Pastelui, dupa micul dejun care va fi, de fapt, un fel de brunch de primavara, veti porni la plimbare cu caruta pe dealurile Coborului, in cautarea vacilor ingrijite la ferma, din rasa Sura de Stepa. La pranz veti servi ciorba de perisoare, tocana de miel la ceaun si cozonac.

Dupa aceea, se vor face proiectii de filme in sala seminar si veti avea timp de relaxare in curtea fermei. La cina se vor servi supa crema de legume, friptura de ied, lichiu traditional coborez si un pahar de vin rosu.

Mini-vacanta de Paste la Ferma de Biodiversitate Cobor se va incheia luni, dupa micul dejun.

Si, desi programul plimbărilor poate suferi modificări/adaptări în funcție de vreme, sunt sigur ca veti avea parte de un weekend frumos si relaxant, altfel fata de vacantele obisnuite.

.

Cat costa Pastele la Ferma Cobor?

Pretul pentru un astfel de pachet de Paste este de 279 euro/persoana, iar pentru copiii cu varste intre 4 si 14 ani se aplica un discount de 40%.

Pachetul este disponibil si pentru perioada 15-18 aprilie 2022, cand se sarbatoreste Pastele Catolic, iar pentru detalii si rezervari ii puteti contacta pe reprezentantii Fermei la nr. de telefon 0770 963 238, ori pe adresa de mail reservation@cobor-farm.ro

Mai multe despre Ferma Cobor

Ferma de biodiversitate Cobor se afla la aproximativ o ora distanta de Brasov, in zona Fagaras, si reprezinta o alternativa ideala statiunilor de munte arhipline.

Cobor este un exemplu de proiect de afacere verde, administrat de Fundația Conservation Carpathia, si mi se pare admirabil cum o mana de oameni cu viziune pot transforma casele in ruina din unele zone rurale sarace ale Romaniei si pot începe sa revigoreze astfel o intreaga comunitate. Mai multe despre ei puteti afla si urmarind video-ul de aici, iar despre Ferma Cobor puteti afla detalii chiar de la ei de pe site sau de pe Facebook, ori din articolul meu postat asta-vara, in urma vizitei in locatie – aici.

.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!