excursii-razvan-pascu

In functie de ora si ziua la care cititi acest articol, eu urmeaza sa plec sau am plecat deja catre tarile nordice. Joi la ora 16 urmeaza sa ma urc intr-un avion Swiss cu destinatia Copenhaga, via Zurich. Planul, pe scurt, este urmatorul: voi petrece in capitala Danemarcei 2 zile si ma voi imbarca apoi sambata intr-o croaziera prin Norvegia despre care v-am scris aici. Dupa o saptamana de mers cu vasul de croaziera pe la fiorduri voi ramane inca 2 zile in capitala Norvegiei, Oslo, pentru a vizita orasul pe care mi-am dorit foarte mult sa il vad.

Am reusit sa combin in acest fel obisnuitele city-break-uri pe care le fac cu Paravion.ro (prima agentie de turism exclusiv online din Romania) cu o croaziera prin Norvegia care stiu sigur ca o sa imi incante simturile si o sa ma faca sa imi amintesc cu placere despre tara cu cei mai fericiti oameni din lume.

Copenhaga este unul dintre cele mai scumpe orase ale lumii, cea mai verde capitala a lumii, cea mai vizitata zona a Scandinaviei, iar Danemarca are cea mai veche monarhie a lumii. De vizitat la Copenhaga ar fi Amalienborg, resedinta de vara a familei regale daneze unde aceasta locuieste inca din anul 1794. Foarte interesant va fi si schimbarea garzii de la castel, de la ora 12.00. De asemenea, Mica Sirena, una dintre cele mai fotografiate simboluri ale orasului, care a fost prezenta inclusiv la standul Danemarcei de la Shanghai World Expo. Un alt loc interesant in Copenhaga il reprezinta Gradinile si parcul de distractii Tivoli – parc de distractii situat in gradinile cu acelasi nume din centrul orasului, fiind unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume (deschis din 1843) – multe distractii dar si concerte si evenimente culturale au loc in acest loc. Castelul Rosenborg este de asemenea una dintre vechile resedinte regale, acum devenit muzeul public si depozitar al bijuteriilor Coroanei.

Norvegia este pe primul loc in lume la pretul benzinei si se spune ca preturile in Norvegia sunt atat de mari incat unii norvegieni prefera sa mearga in Suedia la cumparaturi (oricum, Suedia e scumpa; am scris aici despre asta). Fata de Romania preturile sunt de aproape 3 ori mai mari si veniturile de 10 ori mai mari. Taxele nu sunt foarte mari, munca fiind taxata cu 33%, insa amenzile sunt extrem de mari daca faci lucruri interzise de lege – de exemplu daca esti prins circuland beat la volan amenda poate ajunge pana la 10% din venitul anual dar si 30 de zile de puscarie. Poate de aceea, rata infractionalitatii este printre cele mai mici din lume.

Insa toate aceste lucruri sunt povesti pana voi ajunge eu sa ma conving cu ochii mei. Iar despre cum a fost, desigur, voi scrie impresii pe blog si pe pagina de Facebook.

3 comentarii

 1. 03.08.2012 la 15:37

  Drum bun si calatorie placuta! Suna bine 🙂

 2. vlad
  18.09.2012 la 21:18

  salutare, vezi ca ai pus o ultima poza din acest articol cu zona Riddarholm din Stockholm, si nu e Oslo Norvegia! 🙂

 3. 25.01.2013 la 13:34

  in copenhaga am fost si eu. este extrem de frumoasa dar si foarte scumpa, mica sirena am avut norocul sa o prin si eu cand am fost in copenhaga e nefind trimisa la plimabare prin vreun oras al lumii.. opera mi-a mai placut foarte mult si acrtierul artistilor. mica venetie a nordului este fff frumoasa

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]