fbpx
excursii-razvan-pascu

De curand m-a rugat cineva sa ii spun cam ce ar avea de vazut in Venetia. Am incercat sa imi amintesc de acum 3 ani cand am ajuns la Venetia si a iesit ceea ce vedeti mai jos. M-am gandit ca mai sunt persoane interesate pentru aceasta vara, asadar enjoy.

Puteti sa zburati cu Wizzair. Eu doar m-am intors cu ei din Venetia, pentru ca de ajuns, am ajuns din Roma cu Ryanair. Zborurile sunt spre Treviso, o localitate de langa Venetia iar de acolo se ajunge cu un tren sau un autobuz. O simulare pentru luna iulie (6-11 iulie, de marti pana duminica) ne indica un pret dus-intors la avion de 350 RON de persoana.

In ceea ce priveste cazarea, este destul de scumpa la Venetia daca vrei sa stai in centru. Eu am stat pe o insula apropiata (din balcon se vedea piata San Marco), iar cazarea a fost aproximativ 80 de euro camera dubla pe noapte, adica tot un pret maricel – insula Lido. Probabil insa ca in aceasta perioada gasiti cazare si la preturi mai bune, iar pentru rezervari eu va recomand site-urile Venere sau Booking pentru hoteluri (dupa ce introduceti datele si sunt afisate rezultatele, le puteti ordona in functie de pret) sau puteti incerca sa va cazati cu preturi mai bune la un hostel, cu mai multi in camera daca vreti sa iesiti mai ieftin si nu tineti prea mult la confort, sau in camere duble in cazul in care sunteti dispusi sa platiti ceva mai mult.

Astfel, cautarile de pe Venere in perioada de mai sus imi indica hoteluri foarte ok la pretul de 70 de euro pe noapte; de exemplu un hotel ok si aproape de centru ar fi Hotel Leonardo. Daca sunteti dispusi sa va cazati la hosteluri, atunci am gasit cateva aici sau daca vreti sa stati pe insula Lido-click aici (aici e ok sa stati daca vreti sa faceti si plaja, intrucat exista plaja cu nisip).

Daca ne-am hotarat cu cazarea, sa facem si un scurt program:

Ziua 1. Avionul pleaca din Romania la ora 12 si ajunge la ora 13, ora locala. Mai ramane o jumatate de zi sa ajungeti la hotel, sa va cazati si sa iesiti la o plimbare seara prin piata San Marco.

Ziua 2. Recomand sa incepeti ziua de dimineata si sa vizitati din nou piata San Marco, sa hraniti porumbeii aici, sa faceti o vizita la Basilica San Marco si apoi sa stati la coada imensa pentru a intra in Palatul Dogilor. Apoi in mod sigur nu veti rata sa va fotografiati cu Puntea Suspinelor, vestitul pod traversat odinioara de cei acuzati in drum spre proces. Dupa amiaza va recomand sa va lasati pierduti pe stradutele inguste cu magazine de lux, sa va retrageti intr-un parc sau sa va plimbati cu gondola macar o ora. Inchirierea unei gondole nu este ieftina, ca mai toata Venetia, o ora fiind taxata cu 100 de euro. Insa puteti forma un grup de 4 persoane pentru gondola, iar daca sunteti doar 2, sigur mai gasiti 2 persoane interesate pe acolo.

Ziua 3. Va propun o excursie de o zi pe insulele Murano si Burano, renumite pentru sticlaria produsa aici si pentru casele viu colorate. Mi-e mi-a placut extrem de mult, mai ales ca am vizitat si cateva ateliere de sticlarie. Se ajunge foarte usor, insulele fiind legate de un sistem de transport pe apa foarte bine pus la punct. Nu uitati ca daca aveti rau de mare sa va luati pastile de acasa pentru ca veti face cam o ora pe drum. Consider aceasta excursie un „must do„, pe care trebuie sa il faceti si voi.

Ziua 4. Pentru ca timpul este limitat, aveti de ales pentru programul zilei 4. As propune fie vizitarea oraselor Verona (orasul indragostitilor), care este un oras plin de viata, cu vestigii romane dar devenit celebru prin povestea tragica a lui Romeo si a Julietei scrisa prin anii 1500. Asadar, daca ajungeti aici nu trebuie sa ratati celebrul balcon pe care s-ar fi urcat Romeo pentru a ajunge la iubita sa (se numeste Casa di Giulietta). O alta varianta pentru aceasta zi ar fi orasul Padova, un vechi centru universitar bogat in comori de arta si arhitectura. Aici nu trebuie sa ratati Basilica di Sant’Antonio, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate locuri de rugaciune de catre catolicii din intreaga lume. Excursiile se pot face cu trenul sau autobuzul. O a treia varianta pentru aceasta zi ar fi sa ramaneti in Venetia pe insula Lido, la plaja.

Ziua 5. Va recomand o zi prin cartierul Cannaregio. Este unul dintre cele mai vechi cartiere din Venetia si este faimos datorita faptului ca aici s-au nascut artisti precum Titian sau Tintoretto dar si pentru cel mai mare ghetou evreiesc din lume. Aici veti gasi numeroase piete, ateliere de artizani, parcuri mari si cafenele romantice. Seara va propun sa luati un vaporetti care circula pe Canal Grande si sa va plimbati dus-intors cu el (cam 2 ore), pentru a vedea toata splendoarea Venetiei noaptea si restaurantele la care se ajunge doar pe apa.

Ziua 6. Pentru ca avionul de intoarcere acasa este la ora 13.35 as propune ca, in functie de ceea ce ati ales in ziua 4, sa mergeti pe plaja pentru 2-3 ore daca in ziua 4 ati ales sa vedeti Verona sau Padova sau sa mai mancati o portie de paste la una din terasele din piata San Marco, daca in ziua 4 ati ales sa stati pe plaja.

Venetia este un oras romantic, care sigur o sa va placa. Trebuie sa stiti de la inceput ca este unul dintre cele mai scumpe orase din Italia, insa daca sunteti persoane chibzuite si nu foarte pretentioase merita sa ajungeti si sa stati aici pentru mai mult de cateva ore, asa cum se intampla de obicei, mai ales pentru cei care ajung aici prin diferite circuite si viziteaza exclusiv piata San Marco si Palatul Dogilor.

20 comentarii

  1. 08.06.2010 la 09:07

    Si eu vreau!!! Din pacate bugetul de anul asta nu imi permite!
    Foarte frumoasa descrierea, totusi fara Verona si fara plaja sa inteleg ca 4 zile ar fi oarecum ok.

  2. Andrei
    08.06.2010 la 09:28

    sigur e doar tat avionul? mi se pare putin, mai ales ca nu cred ca este o destinatie foarte cautata de romanasii la munca :)))

  3. Andrei
    08.06.2010 la 10:20

    am uitat sa spun ca sunt frumoase pozele, tu le ai facut?

  4. Cosmin
    08.06.2010 la 10:39

    asa este , Venetia este scumpa rau

    insa desi ai incercat, nu ai reusit sa transmiti cu adevarat cat de frumoasa este. nimeni nu cred ca reuseste oricum

    Venetia este cel mai romantic loc pe care l-am vizitat pana acum si desi o sa se supere fetele pe mine cred ca este mai romantic decat Parisul

    parerea mea nu trageti!

  5. Alina Trebcea
    08.06.2010 la 10:44

    Multumeim pentru program. suna interesant si daca nu am avea bilete in Turcia in august, probabil ca mergeam si noi in orasul iubirii celor 2 indragostiti

  6. 08.06.2010 la 15:19

    si cimitirul este un loc care merita vazut in venetia!

    Plimbarea cu gondola chiar daca este scumpa merita incercata, in ciuda aparentei usor snoabe si „mass-turistice” a gestului in sine. Dar sunt de acord, nu este un MUST, ci doat daca sunteti romantici 100% si simtiti spiritul acestui oras pana dincolo de comercial 😉

    Iar daca vreti sa intelegeti Venetia mai departe de obiectivele turistice, cititi cartea „Venetia e un peste” de Tiziano Scarpa, e superba!

  7. 08.06.2010 la 21:02

    Sper sa revin si eu la Venetia in urmatorii ani. E un oras special in care respiri istorie si romantism.
    Daca cumva prindeti un concert religios in Basilica San Marco, nu ezitati sa il ascultati. Cladirea are o acustica foarte buna.

  8. Razvan Pascu
    (author)
    08.06.2010 la 21:22

    @ Alicee: da, ar fi ok. Dar Verona merita totusi.

    @ Andrei: da, atat este in acest moment avionul. Da, sunt fotografiile facute de mine.

    @ LumeaMare: multumim pentru detalii.

  9. 09.06.2010 la 16:59

    Si eu care credeam ca cel mai bine este sa zburam cu AF ?

  10. Razvan Pascu
    (author)
    09.06.2010 la 17:39

    @ Imperator: Aveam pretentii de la tine. Credeai gresit. 🙂 Se pare ca nu cunosti deloc piata companiilor aeriene.

    Dar stii ce credeam eu???? Credeam ca bagi un SPAM cu link, dar noroc ca nu ai scris despre Venetia…. :))

    In loc sa scrii si tu cateva sfaturi despre vizitarea Venetiei pentru cititorii nostri, tu te tii de prostii … 🙂

  11. Irina Ionescu
    19.06.2010 la 12:05

    Pentru ca eu eram acel „cineva” care te-a rugat a-i faci un program pentru Venetia…vreau sa-ti multumesc. O sa tin cu siguranta cont de sugestiile tale

  12. dumitrescu oana
    22.06.2010 la 11:32

    foarte frumosa este Venetia sper sa am si eu vreodata posibilitatea sa ajung sa o vizitez ..oricum sunt foarte bune sugestiile pe care ni le oferi….asa ca iti multumim pentru efortul pe care il depui

  13. mary
    23.06.2010 la 10:15

    este superba venetia,sper ca o sa ajung si eu odata pe acolo mi-as dori tare mult insa cu bugetul meu nu cred ca o sa-mi indeplinesc visul

  14. […] Ce aveti de vazut in Venetia intr-un concediu de 6 zile? M-a intrigat titlul pentru ca nu puteam sa-mi inchipui cu ce poti umple 6 zile in Venetia. De fapt e vorba de 4 zile, pentru ca doua le cam pierzi pe drum, iar in cele 4 ramase vizitezi si imprejurimile. Un material foarte util si complet: transport, cazare, obiective turistice, buget. […]

  15. 26.06.2010 la 03:09

    Multumesc pentru sugestii, eu chiar zilele astea imi fac programul pentru bienala de la Venetia din septembrie. Wizz Air mi s-a parut si mie cea mai buna varianta. Daca potrivesti calatoria dupa zilele cu pret minim poti plati doar 160lei pe biletul dus-intors.
    Pentru 7 zile se poate lua un abonament de 50euro pentru transportul public cu vaporasul si autobusul. O calatorie costa 6.5 euro deci este destul de avantajos. Din cate am inteles, abonamentul include si rutele care merg spre Murano si Burano.

  16. ALLYNA80
    26.11.2010 la 10:31

    e la fel de scumpa ca Viena

  17. […] Venetia am ajuns prima data in urma cu ani buni, intr-un dogoritor sfarsit de iunie. Soare, apa, turisti […]

  18. […] ca va fi o mare aglomeratie in aceasta perioada. Pentru cei interesati de acest oras, puteti citi aici un articol cu un traseu de urmat in cazul in care ajungeti la Venetia. O zi o voi rezerva si […]

  19. […] si cum ajungeti pe insula Burano. Cei care isi planifica un concediu in zona pot sa citeasca aici cateva idei pentru un circuit de 6 zile la […]

  20. 19.06.2013 la 12:45

    Venetia este superba! Boema, romantica, veche si primitoare. Este locul in care gasesti poate cel mai variat mixt de oameni.

    Totusi, iniante de a pleca in Venetia, cred ca ar trebui sa tinem cont de cateva sfaturi cu privire la turismul sustenabil si responsabil. Ar fi bine sa facem asta de fiecare data cand plecam in vacanta. Dar in Venetia cu atat mai mult. Eu am scris despre asta aici: http://www.gandesteliber.ro/2013/06/green-venice.html

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]