Reteta culinara (Grecia): Cartofi cu mustar la cuptor
Scris de Razvan Pascu18.04.2010
Pentru astazi, partenerul meu culinar de la aceasta rubrica de weekend (Retete culinare internationale) ne propune o reteta usor de preparat, originara din Grecia. Cum multi romani au calatorit in Grecia, probabil ca unii dintre voi au incercat deja acest sortiment. Daca nu l-ati incercat inca….acum este timpul, mai ales ca astazi este duminica si avem mai mult timp liber.
Reteta greceasca: Cartofi cu mustar la cuptor
Portii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi
1 lingura de ulei de masline
3 linguri de mustar galben
3 catei de usturoi
1 lingura de oregano uscat
sare
piper
Preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Spalati cartofii – daca sunt noi – sau curatati-i de coaja. Curatati si pisati usturoiul.
3. Taiati cartofii daca sunt mari in jumatati sau sferturi.
4. Amestecati uleiul de masline cu mustarul, usturoiul, oregano, sare si piper.
5. Tapetati o tava cu o foaie de pergament.
6. Ungeti cartofii cu amestecul de mustar si puneti-i in tava.
7. Coaceti cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.
Cartofii cu mustar la cuptor se servesc fierbinti, ca garnitura sau ca mancare in sine.
Despre mine:
Am calatorit in peste 90 de tari si o fac mereu cu aceeasi placere, dedicare si sete de cunoastere. Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea intr-un job care ma face fericit. Cel mai fericit ma fac, insa, cei doi baieti ai mei, Alex si Vlad, de la care imi amintesc zilnic despre copilarie. Sunt consultant in marketing turistic, antreprenor implicat in mai multe business-uri din diverse domenii de activitate, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, mai multe companii. Sotia mea si echipa ei se ocupa de agentia de Evenimente Corporate, PR si Marketing Travel Communication Romania. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA).
Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga. Am zburat atat de mult pe toate continentele incat as fi putut face ocolul Pamantului la Ecuator de peste 250 de ori. In ultimii 4 ani am calatorit cu peste 2000 de romani in vacante premium pe care le-am organizat impreuna cu partenerii mei prin toata lumea, in locuri exotice si indepartate. In 2019 am primit premiul “Travel Personality of the Year” de la FORBES Romania.
Imi place mult Romania si sunt printre cei care se simt bine in tara lor. Am devenit antreprenor dupa ce am lucrat 8 ani in 2 multinationale din Bucuresti, iar acum la traininguri sau in emisiuni TV le vorbesc angajatilor din corporatii si antreprenorilor despre echilibrul Work-Life si despre intraprenoriat.
Acesta este blogul meu personal, unde scriu ceea ce simt si ce gandesc si unde am diverse colaborari cu branduri care isi doresc sa se asocieze cu imaginea mea si a familiei mele. De 10 ani acest blog si paginile de Facebook si Instagram ale mele au adunat o comunitate de peste 300.000 de romani inteligenti si sunt locuri de intalnire pentru oamenii de bun simt, optimisti, iar subiectele abordate sunt exclusiv de calatorie, premium lifestyle, business si antreprenoriat. Am doi copii minunati si o sotie fantastica, impreuna cu care calatoresc prin toata lumea si alaturi de care am aflat cum bucuriile simple sunt cele care te fac fericit cu adevarat. Impreuna, incercam sa le insuflam romanilor pasiunea pentru calatorii si bucuria de a-si umple cartea de memorii cu amintiri de prin toate tarile Pamantului.
10 comentarii
larisa
18.04.2010 la 08:13
notata!!! am incercat mai multe feluri de garnituri de cartofi dar pe aceasta chiar nu o stiam ! ms
Alina Trebcea
18.04.2010 la 10:04
Super, o voi incerca chiar astazi! sa mai pui retete asa simple siusor de facut
Alina Trebcea
18.04.2010 la 13:00
Am revenit: am facut astazi la pranz reteta. A fost buna, nu ceva extraordinar dar a meritat
Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
notata!!! am incercat mai multe feluri de garnituri de cartofi dar pe aceasta chiar nu o stiam ! ms
Super, o voi incerca chiar astazi! sa mai pui retete asa simple siusor de facut
Am revenit: am facut astazi la pranz reteta. A fost buna, nu ceva extraordinar dar a meritat
Mersi Razvan!
Cred ca trebui sa pun mai mult mustar… 🙂
(author)
Eu am incercat-o azi. Merge!
(author)
Si eu am incercat-o. Ma bucur ca ti-a placut.
Maine o fac si eu 😉
Gata, i-am facut! As fi pus si o poza, dovada, nu? dar nu stiu cum…
(author)
Poti sa pui pe blogul tau si apoi lasi linkul aici.
Tocmai i-am postat pe blog.Stiu, cam tarziu, dar i-am facut atunci cand ti-am scris si am mai repetat figura de-atunci.Foarte buni! Multumesc!
http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/06/cartofi-cu-mustar.html
O reteta noua de garnitura, dar cred ca ar merge si mai bine cu un sos pe deasupra si inca putin lasati la cuptor.