Informatii de business
Ghidul tanarului intreprinzator
Scris de Razvan Pascu
09.07.2009
Ghidul pe care il voi prezenta astazi este bine inchegat si contine informatii utile pentru toti aceia care vor sa inceapa o afacere si nu stiu de unde sa porneasca, desi de obicei aceste ghiduri pentru intreprinzatori sunt atat de plictisitoare incat nu prea imi pierd prea mult timp uitandu-ma pe ele.
Puteti descarca gratuit ghidul de 64 de pagini la sfarsitul acestui articol. In acest ghid veti gasi informatii despre cum se concepe un plan de afaceri, cum procedati pentru a va deschide firma, cum va puteti finanta afacerea, cateva elemente de contabilitate pe care ar trebui sa le stiti atunci cand aveti o firma, precum si elemente de legislatie.
Ghidul a fost realizat de firma de consultanta Svasta cu sprijinul Guvernului din Austria. Normal, doar nu Guvernul Romaniei. 🙂
Il puteti descarca de aici.
Sper sa va foloseasca si daca veti decide sa porniti o afacere, sa aveti idei bune, putere de munca si putin noroc.
Razvan Pascu
Despre mine:
Am calatorit in peste 110 tari si o fac mereu cu aceeasi placere, dedicare si sete de cunoastere. Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea intr-un job care ma face fericit. Cel mai fericit ma fac, insa, cei doi baieti ai mei, Alex si Vlad, de la care imi amintesc zilnic despre copilarie.
Sunt consultant in marketing turistic, antreprenor implicat in mai multe business-uri din diverse domenii de activitate, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, mai multe companii. Organizam evenimente corporate pentru companii mari, suntem specializati pe PR si Marketing in Turism, iar de 3 ani am dezvoltat o divizie de real-estate care vinde proprietati Premium in Dubai.
Am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA).
Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga. Am zburat atat de mult pe toate continentele incat as fi putut face ocolul Pamantului la Ecuator de peste 250 de ori. In ultimii 8 ani am calatorit cu peste 5000 de romani in vacante premium pe care le-am organizat impreuna cu partenerii mei prin toata lumea, in locuri exotice si indepartate. In 2019 am primit premiul “Travel Personality of the Year” de la FORBES Romania.
Acesta este blogul meu personal, unde scriu ceea ce simt si ce gandesc si unde am diverse colaborari cu branduri care isi doresc sa se asocieze cu imaginea mea si a familiei mele. De 14 ani acest blog si paginile de Social Media ale mele au adunat o comunitate de peste 500.000 de romani inteligenti si sunt locuri de intalnire pentru oamenii de bun simt, optimisti, iar subiectele abordate sunt exclusiv de calatorie, premium lifestyle, business si antreprenoriat.
O idee foarte buna pentru a prezenta si pentru romani un asemenea ghid poate ar trebui popularizat mai mut printre tineri care vor sa isi deschida o afacere.
da, bravo! Vreau mai multe articole de tip how-to pe blogul tau!.
Buna brosura, makes you think…
Thanks a lot!
Este un ghid vast, bun pt actuali si viitori antreprenori care au o cultura economica solida si „nebun” pt afaceristul roman „de succes” din ultimii 5 ani. In plus, cred ca este putin cam vechi deoarece datele de contact sunt expirate…
PS: spread the word! http://www.bizchannel.ro si http://www.grevafiscala.ro .
super tare, multumesc
E totusi destul de stufos, dar daca vrei cu adevarat sa incepi o afacere si sa stii daca esti pregatit pentru asta, atunci trebuie sa il citesti pana la capat
Mie mi-a placut. Si faptul ca e sponsorizat de austriceni, si nu de romani, spune totul despre super tara noastra…
(author)
Ma bucur ca v-a placut acest ghid. Sper sa va fie de folos.
Interesant ghidul … sper macar cativa dintre noi sa reuseasca sa pune ceva in aplicare … 🙂
Multumim Razvan pentru material …
interesant ghidul, doar l-am frunzarit ca n-aveam rabdare sa-l citesc tot atata timp cat oricum n-am de gand momentan sa pun in miscare nicio activitate de acest gen. cred totusi ca mai mult decat posibilitatile materiale, capital, reserse, etc, ramane principiul „sa vezi ce altii nu reusesc sa vada”. e ca la fotbal: trebuie sa fi la momentul potrivit, in locul potrivit, sa vezi unghiul potrivt si…..sa ai mingea la picior!
apropo de „nisa de piata care trebuie acoperita”, mereu stau si ma intreb, are ce-as putea aduce nou ca afacere astfel incat sa am garantia (stiu ca suna stupid. in afaceri, mai ales la inceput, nu ai garantii), ca nu muncesti inutil. in fond, pierzi timp si energie din viata ta lucrand la o afacere avortata din start.