fbpx
excursii-razvan-pascu

Pentru ca incepand cu vinerea urmatoare va urma o serie de interviuri cu Uca Marinescu, am rugat-o pe Uca sa imi dea CV-ul ei pentru ca cei care doresc sa poata afla cateva detalii despre activitatea sa, pana vineri.

Asadar, mai jos aveti cateva date mai importante din CV-ul Ucai Marinescu. Foarte important este ca, desi pe internet mai exista pasaje din CV-ul sau, acest articol este PRIMUL si SINGURUL care contine detalii actualizate. Cei care doresc sa il preia, pot face acest lucru cu precizarea sursei.

Expeditii Uca Marinescu:

1990 – Traverseza China de la est la vest pana in Tibet, pentru cunoasterea culturii si istoriei zonei- expeditie solitara

1994 – Expeditie in Rusia, vaile caucaziene – ascensiune pe cel mai inalt varf din Europa, Elbrus

1996 – Traverseaza Canada de la est la vest si ajunge pana in regiunea Yukon la Oceanul Arctic, in ultimele asezari ale eschimosilor – expeditie solitara

1996  – Calatoreste in India, Nepal si Sikkim, descopera profunzimea filozofiei si istoriei acestui spatiu mistic. De asemenea, viziteaza tari ale Europei si fixeaza repere ale originii vietii si culturii.

1996 – Efectueaza trasee in Alpi, Pirinei, Muntii Scotiei si Muntii Caucaz.

1997 – 1998 – Parcurge drumul strabatut de expeditia Belgica, pentru a comemora „Centenarul Belgica”,  expeditie in care omul de stiinta roman Emil Racovita a participat acum un secol, traversand Patagonia si Tara de Foc si ajungand pana in Antarctica. Uca Marinescu a marcat momentul centenarului prin inmanarea a doua placi comemorative din partea Academiei Romane, una la Statia de Cercetare Stiintifica „Almirante Brown” din Antarctica , iar cealalta la Centrul Antarctic din Punta Arenas – Tara de Foc. In final, contribuie la traducerea si publicarea cartii lui Emil Racovita „Spre Sud” in spaniola „Hacia el Sur”, impreuna cu Ambasada Romana din Chile.

UCA MARINESCU este PRIMA ROMANCA ce A AJUNS IN ANTARCTICA, cea mai rece regiune a lumii. La intoarcere, Uca Marinescu a strabatut locuri ce stau marturie pentru existenta unor vechi civilizatii Inca : Chile, Bolivia, Peru, Ecuador. Cu aceasta ocazie isi realizeaza visul de a ajunge si in Insula Pastelui – Rapa Nui.

1999 – Traverseaza continentul African de la sud la nord, strabatand 11 tari (Africa de Sud , Namibia, Botswana, Malawi, Zimbabwe, Tanzania, Kenya, Sudan, Etiopia, Egipt, Tunisia) si descopera unicitatea „leaganului civilizatiei”.

2000 – Parcurge vechile drumuri maritime europene in cautarea vikingilor. Uca exploreaza peninsula Kola, tarmul Marii Barentz, Arhipelagul Svalbard cu ale sale Longyearbyen, Ny  Alesund, Barensburg si insula Moffe. In timpul acestei expeditii viseaza la calota glaciara arctica. Pe drumul de intoarcere, ajunge la fiordul Magdalena, iar apoi isi continua drumul in cautarea vikingilor prin fiordurile Norvegiei. Traversand oceanul, Uca Marinescu se opreste in insulele Shetland si Faroe. In Islanda studiaza specificul insulei, in timp ce in Groenlanda – cea mai mare insula a planetei – exploreaza partea de sud in cautarea urmelor lasate de vikingi. Cu aceasta ocazie escaladeaza ghetarii, stapanii acestor locuri.

2000 – PRIMESTE DIN PARTEA PRESEDINTELUI ROMANIEI DIPLOMA DE EXCELENTA.

2000 – PRESEDINTELE ROMANIEI O DECOREAZA CU ORDINUL NATIONAL „PENTRU MERIT” in grad de CAVALER.

2001 – Noul mileniu inseamna pentru explorator o noua serie de realizari supreme:

La 28 APRILIE ORELE 13:40 UCA MARINESCU ajunge pe schiuri LA POLUL NORD. Pentru a reusi, a fost nevoie sa strabata 116 km pe schiuri, vreme de 13 zile, plecand din Siberia. Aceasta expeditie internationala a fost compusa din 11 membri. Punandu-si la incercare propriile limite, Uca Marinescu reuseste sa fie PRIMUL ROMAN si fiind singura femeie din grup, obtine acest rezultat de exceptie.

Drumul spre casa i-a oferit sansa de a studia tundra din peninsula Taimar, comunitatea Dolgana, crescatorii de reni si Laboratorul de conservare a mamutilor inghetati din Hatanga in Siberia.

2001 – SFARSITUL ANULUI si AJUNUL CRACIUNULUI – 24 DECEMBRIE orele  14:00 o gasesc la POLUL SUD dupa 11 zile si 120 km de MERS pe SCHIURI  la -40 de GRADE CELSIUS si VISCOL. Este o expeditie internationala compusa din 2 americani, un german si o sud-africana cu plecare din Tara de Foc si in Antarctica de la baza americana  „Patriot Hill”. Conditiile atmosferice foarte dificile au obligat-o sa petreaca 8 zile in cort. In cele din urma, steagul romanesc a fost arborat si la POLUL SUD.

Noua performanta – o noua realizare pentru Romania: UCA MARINESCU este PRIMUL ROMAN si CEA DE-A TREIA FEMEIE DIN LUME si  PRIMA CA VARSTA, CARE AJUNGE LA POLUL NORD si POLUL SUD PE SCHIURI.

2002 – ESTE  RECOMPENSATA  DE  PRESEDINTELE  ROMANIEI CU DECORATIA ORDINUL NATIONAL „PENTRU MERIT” in gradul de OFITER.

2003 – PRIMESTE TITLUL DE „FEMEIA ANULUI” – Premiu special pentru anul 2002.

2003 – Pentru rezultate SPORTIVE DE EXCEPTIE SI RECORDURI MONDIALE primeste TITLUL DE MAESTRA EMERITA A SPORTULUI.

2003 – Uca isi trece in cartea de vizita si ultimul continent ramas neexplorat – AustraliaOceania ( Tasmania, Papua Noua Guinee, Noua Zeelanda), fiind PRIMUL ROMAN cu aceasta performanta. Urca si pe cele mai inalte varfuri ale continentului:

–        Mont Wilhelm, 4509 metri din Papua Noua Guinee;

–        Kosciusko, 2234 metri din Australia;

–        Mont Ossa, 1600 metri, stanca – escalada;

–        Mont Cook, 3714 metri, tabara de baza si ghetarul Tasman.

In vaile din Papua Noua Guinee ia contact cu triburile de papuasi, in desertul australian cu populatia aborigena, iar in Noua Zeelanda invata despre traditia maorilor. Tasmania i se dezvaluie cu minunata si uimitoarea flora si fauna si cu particularitatile geografice ale vechiului continent Gondwana.

2004 – Atractia zonelor polare pentru Uca Marinescu este acum Alaska si comunitatile native din indepartata regiune nordica si nord-vestica : Barrow, Kobuk, Kiana, Kotzebue, Gambel, Little Diomide, Point Hope, Nome si arhipelagul Aleutinelor. De asemenea ajunge in masivul Denali – Mc Kinley si in masivul Wrangler – St. Elias, unde escaladeaza ghetarii Kennicott si Ruth.

2005 – Drumul cunoasterii continua. Timp de 50 de zile viziteaza Mongolia, Republica Buriata si Siberia. Cu jeep-ul, calare, pe jos, calatoreste prin Karakorum, desertul Gobi, Masivul Altai, lacurile Khorgo si Khuvsgul. Traieste intr-o tara  unica alaturi de nomazi. Astfel intra in contact cu populatiile native: mongoli, cazaci, tsatami, buriati si siberieni. Simte vraja samanilor – o  religie veche, a vanatorilor cu vulturi, a crescatorilor de reni. Escaladeaza in Premiera Romaneasca in masivul Altai – Tavang Bogd varfuri de peste 4000 de metri acoperiti de ghetari vesnici.

2006 – Muzica irlandeza si cultura celtilor o conduc pe Uca Marinescu intr-o noua calatorie, in Irlanda, pe care o strabate aproape pe jos. Cauta familiile irlandeze care isi cultiva traditiile in muzica, in obiceiuri si pastreaza cu sfintenie vestigiile ramase din istoria tumultoasa a tarii lor. Simte misterul naturii care invaluie istoria tarii in enigme.

Tot in acest an viziteaza Marocul – loc al intalnirii civilizatiilor africane,arabe si -europene, cu orasul Fes, Marakesh si desertul Sahara, de asemenea face ascensiuni in muntii Atlas.

Revine in America de Sud pentru Peru si Bolivia, cu lacul Titicaca si insulele Uros, insula Soarelui. Incearca sa interpreteze desenele de la Nazca si traieste o mica aventura in jungla amazoniana.

2007 – Un vechi vis, acela de a vedea Aurora Boreala si de a ajunge in zona Polului Nord Magnetic se concretizeaza in luna martie. La temperaturi de –48 de grade, Uca Marinescu impinge cutezanta pana in indepartata si istorica zona  de nord-est a Canadei, Nunavut – Iqualuit, Ellesmere, Resolute Bay, Eureka si Grise Fiord. Este inca o PREZENTA ROMANEASCA in premiera.

2007 – Din nou in Tibet, in extremul N-V. in  regiunea Humla – zona unde te poti simti in secolul XI si unde natura este speciala, iar oamenii sunt unici. Pelerinaj pe muntele sacru Kailash, al budismului din lumea intreaga.

2008 –Reprezinta Romania in ascensiunea pe Mont Blanc, declarat varf al Uniunii Europene

2008 -Chemarea samanilor spre zone incarcate  cu energie si vechea populatie altaiana o conduce prin Altaiul siberian spre mt.Belucha,valea Yarlu si sanctuarul lui Roerich.Dupa Novosibirsk pleaca in Kamceatka, zona vulcanilor vesnici si numerosi, cunoscand locuitorii din extremitatea nord estica a Rusiei.

2008 -Cu ocazia zilei Nationale a Romaniei -1 dec. prezinta la ONU –“Lumea vazuta de un explorator roman”

Anul 2008 a insemnat si realizarea unei mari performante – atingerea celui de al patrulea pol al pamantului, Polul Sud Magnetic. In perioada dec.2008-ian.2009 Uca Marinescu participa la expeditia australiana de studiu al impactului incalzirii globale asupra icebergurilor din zona estica a Antarcticii si sarbatorirea a 100 de ani de la atingerea Polului Sud Magnetic de catre australianul Douglas Mawson.

Aceasta noua performanta este unica la nivel mondial si national. Uca a atins cei patru Poli ai Pamantului astfel:

Polul Nord Geografic-28 aprilie 2001

Polul Sud Geografic -24 decembrie 2001

Polul Nord Magnetic-7 martie 2007

Polul Sud Magnetic  – 25 decembrie 2008

2009

  • O alta prezenta in zona himalayana, o tara unica – Bhutan-ul, in care credinta, evolutia spirituala si filozofia de viata pot fi modele pentru felul in care au evoluat in civilizatia actuala.
  • Dupa 2 saptamani de incarcare spirituala in Bhutan, a urmat calatoria in Myanmar cu templele si pagodele ramase din istoria veche.

Ar merita relevat faptul ca asemenea tuturor marilor performeri ai Romaniei, doamna Uca Maria Marinescu este o excelenta ambasadoare a tarii noastre, fiind primita cu toate onorurile pe meridianele globului.

–        Invitata a Universitatii Windhoec (Namibia), Universitatea Bizerte (Tunisia), Universitatea Pune (India), Universitatea Fairbanks (Alaska), Centrul de Cercetari arctice din Tromso (Norvegia) si Ny Alesund (Svalbard);

–        Cetatean de Onoare al oraselor Punta Arenas (Chile), Bizerte (Tunisia), White Horse (Canada – Yukon);

–        Uca Marinescu este membra a Societatii Romane de Geografie, colaborator al Institutului de Cercetari Antropologice al Academiei Romane si colaborator al Muzeului de Stiinte ale Naturii „Grigore Antipa”. De asemenea este membra a Asociatiei Americane de Geografie.

PERFORMANTE

Tricolorul romanesc a insotit-o pe Uca Marinescu pe :

–       Elbrus – Caucaz, 1991- Europa

–       Kilimandjaro – Tanzania, 1999 – Africa

–       Mt. Wilhelm – Papua Noua Guinee, 2003, premiera romaneasca – Oceania

–       Tavanbogd –Malcin- Altai – Mongolia, 2005, premiera romaneasca – Asia

–       Belucha-ghetar-Altaiul Siberian-august 2008

–       Mont Blanc-ascensiune in cadrul actiunii Presedintelui Frantei, Mont Blanc, declarat varf al Uniunii Europene-1 iulie 2008

Cuceriri:

–       Cucerirea POLULUI NORD pe schiuri, 28 aprilie 2001

–       Cucerirea POLULUI SUD pe schiuri, 24 decembrie 2001

–       Cucerirea POLULUI  NORD  MAGNETIC -7 martie 2007

–       Cucerirea POLULUI  SUD  MAGNETIC – 25 decembrie 2008

–       Este PRIMUL ROMAN care reuseste aceasta performanta

–       Este PRIMA FEMEIE ca varsta si a treia din LUME care ajunge intr-un singur an la cei doi Poli Geografici ai Pamantului.

–       Este PRIMA FEMEIE care ajunge la cei patru Poli

Ascensiuni :

–       Mont Blanc – prin Elvetia, Italia si Franta, 2002

–       Mt. Kosiasko – Australia, 2003

–       Mt. Ossa – Tasmania, 2003

–       Mt. Ben Newis – Scotia, 1994

–       Trecking feminin in Himalaya, 1996

–       Ascensiuni in Alpii Dolomiti si Pirinei, 1992 –1996

–       Vf. Mussala – Balcani, 1987

–       Vf. Rissi – Muntii Tatra, 1988

–       Pik Europa – Spania, 1998.

–       Atlas-Maroc-Jebel Toubkhal, 2006

–       Vf. Malchin- Altai – Mongolia, 2005

–       Mt. Kailash- reg. Humla- Tibet, 2007

–       Mt.Blanc-reprezinta Romania-UE-Corde de Europe-2008

–       Mt Belucha-ghetar-Altai Siberian-2008

–       Vulcanii Goreli si Mentlanovschi-Kamceatka,2008

Escaladarea ghetarilor din :

-Antarctica

-Arhipelagul Svalbard

-Groenlanda

-Ghetarul Tasman, Mont Cook – Noua Zeelanda

-Ghetarii Kennicott si Ruth din Wrangel, St. Elias – Alaska

-Ghetarii Alexander si Malchin, Altai – Mongolia

-Ghetarul Belukha-Altai

DISTINCTII

  • DIPLOMA DE EXCELENTA a Preşedintelui României – 2000
  • ORDINUL NATIONAL DE MERIT IN GRAD DE CAVALER, oferit de Preşedintele României – 2000
  • ORDINUL NATIONAL DE MERIT IN GRAD DE OFITER, oferit de Preşedintele României – 2002
  • FEMEIA ANULUI 2002, PREMIU SPECIAL, oferit in 2003
  • MAESTRU EMERIT AL SPORTULUI, oferit in 2003
  • TROFEUL PRESEI SPORTIVE – IOSIF SARBU in 2005
  • PREMIUL CLUBULUI ZONTA in 2008

DIPLOMA DE EXCELENTA DIN PARTEA :

  • Comitetului International Olimpic
  • Comitetului Olimpic Roman
  • Academiei Nationale de Educatie Fizica
  • Ministerul Tineretului si Sportului
  • Diploma de Excelenta pentru Merite Deosebite in promovarea miscarii sportive in Lume – FRSPT
  • Diploma de Excelenta in cadrul Galei Celebritatilor Romaniei 2009

Cetatean de onoare al:

  • Orasului Punta Arenas – Chile
  • Oraşului White Horse – Yukon, Canada
  • Oraşului Bizerte – Tunisia
  • Fiica a Orlatului – Sibiu, România
  • Cetatean de onoare al Miercurii Sibiului

*Nota: CV-ul este actualizat la zi si este scris de Uca Marinescu.

Sursa fotografie: The Investor Magazine

36 comentarii

  1. Emil Diaconu
    07.02.2010 la 08:54

    Felicitari doamnei!

  2. Onet Ciprian
    07.02.2010 la 11:16

    Bravo!! Felicitari!! Ar fi foarte frumos sa se prezinte un documentar in mai multe episoade despre toate locurile vizitate. Superb, fara cuvinte.

  3. Amarie
    07.02.2010 la 12:51

    iNCREDIBIL! Sa ne inchinam pana la pamant in fata unor astfel de izbanzi. Ce bine ar fi ca si la televiziunile romanesti sa fie prezentate, cat mai des astfel de succese!

  4. Bia
    07.02.2010 la 13:42

    Da, păi nu prea ar mai fi nimic de zis…
    Felicitări și… wow…

  5. 07.02.2010 la 15:09

    Astept cu nerabdare seria de interviuri. Mereu ma minunez de oamenii cu astfel de realizari. Felicitari doamnei!

  6. 07.02.2010 la 15:22

    m-ai lasat masca…:-s …serios. super tare

  7. Razvan Pascu
    (author)
    07.02.2010 la 18:59

    🙂 V-am spus din timp ca este o persoana absolut deosebita…

  8. 07.02.2010 la 21:19

    Admirabil! Si de subliniat si modestia doamnei!

  9. 08.02.2010 la 10:46

    WOW a calatorit mai mult decat visez eu

  10. Pascu Iosif-Alexandru
    11.02.2010 la 17:04

    In fata unei asemenea peersoane orice comentariu este de prisos,cu atat mai mult cu cat persoana este de sex feminin.
    Titlurile, distinctiile ,onorueile ,primite sunt intr-un fel recunostinta omenirii pentru ceea ce a facut distinsa doamna Uca Marinescu.
    Cati dintr-e paminteni fie ei chiar barbati,pot sa faca ceea ce a facut si v-a face aceasta minunata,darza si de neoprit femeia care este Uca Marinescu.
    In istoria omenirii nu ne vom intalnii de prea multe ori cu asemenea fapte de darzenie,putere de caracter ,de vointa, forta intelectuala dar si fizica.
    Dumnezeu sa va dea sanatate si putere!
    Cu toata stima si respectul pentru Dumneavoastra.
    Pascu Iosif-Alexandru ,Resita

  11. […] Asa cum v-am promis, astazi incepem seria interviurilor cu exploratorul roman, Uca Marinescu (cititi biografia Ucai Marinescu aici). Pentru inceput, ne va povesti despre minunata sa experienta in Patagonia […]

  12. 17.02.2010 la 12:31

    Uluitor!
    Sunt convins ca orisicare are vrea un asemenea CV, nu pentru lungimea lui cat pentru importanta evenimentelor ce le cuprinde.

  13. […] · Lasă un comentariu Despre Uca Marinescu am tot scris. Cine doreste, poate sa citeasca aici biografia sa, dar si o serie de interviuri, tot pe blogul meu. Am vorbit  aici despre cum a ajuns […]

  14. 14.05.2010 la 13:19

    […] Biografie […]

  15. […] Biografie […]

  16. […] · Lasă un comentariu Astazi este ziua exploratorului Uca Marinescu. Implineste 70 de […]

  17. Barbieru Valentina
    25.05.2010 la 12:18

    Felicitarile mele cele mai calde doamnei Uca Marinescu!
    Tot ce este mai bun si frumos pentru dumneaei!

  18. […] · Lasă un comentariu Uca Marinescu este plecata din martie in jurul lumii. A inceput cu America de Sud, apoi America de Nord, Japonia, […]

  19. 14.06.2010 la 08:09

    Performante rare, remarcabile. Despre doamna Uca Marinescu ar trebui sa se vorbeasca mai rar in societatea romaneasca…

  20. 14.06.2010 la 08:10

    „mai des” voiam sa spun in comentariul de mai sus. sunt cam somnoros…

  21. Oana
    16.06.2010 la 21:57

    Este de admirat si de necontestat forta interioara a acestei DOAMNE.
    Ma bucur ca am fost in echipa cu care d-neai a calatorit in Maroc in 2006, respectiv in Atlas. Ii multumesc pe aceasta cale, caci datorita ei am ajuns intr-o asemenea expeditie si am avut ocazia sa urc pe cel mai inalt varf din Nordul Africii. Multa sanatate ii doresc!

  22. […] Uca Marinescu, despre care am mai scris pe blog, s-a intors de curand acasa, dupa aproape 6 luni petrecute in […]

  23. ALLYNA80
    25.11.2010 la 11:27

    Extraordinar, o viata de om in slujba cunoasterii si a explorarii!

  24. gigi
    06.02.2011 la 16:29

    felicitari ! …nu am cuvinte sa spun ceva despre ceea ce am citit mai sus…uca marinescu..un mare OM…ii doresc succes in continuare

  25. Virgil Ardelean
    01.04.2011 la 13:19

    Bucurati-va comentatorilor! Ceea ce nu stiti e ca toate plimbarile astea, doamna le-a facut din banii nostri, ai tuturor. Unii copii n-au conditii sa faca civilizat un sport, pentru ca fondurile se duc la plimbareatza noastra… Curat murdar!

  26. Razvan Pascu
    (author)
    01.04.2011 la 14:51

    @ Virgil Ardelean: esti un prost ofticat!

  27. 12.05.2011 la 23:57

    @ Virgil Ardelean: Uca nu a furat niciodată nici un chibrit… toată viața și-a dedicat-o științei de a fi om… mai mult, este poate cea mai importantă personalitate ”pe bune” a României în prezent… o cunosc personal pe Uca de aproximativ 25 de ani, de pe vremea când era o simplă profesoară cu un salariu de mizerie și totuși cheltuia întreg salariul ei pentru a ieși o dată la două săptămâni cu copii din clasa ei în excursii și tabere… de multe ori le dădea copiilor din puținii ei bani, pentru a merge mai departe… a fura ceva de la Uca este ca și cum ai fura ceva de a Iisus… eu unul sunt mândru de faptul că am avut privilegiul ca o asemenea personalitate universală să îmi fie mentor…

  28. […] Uca Marinescu. Pentru cei ce nu ştiu, este un om de 71 de ani care nu s-a mulţumit să lase timpul şi societatea să decidă pentru ea, ci a vrut să se bucure în continuare de viaţă şi de ce oferă Pământul. Şi-a concretizat pasiunea pentru cunoaştere prin expediţii pe tot globul, de la Antarctica până în Africa, de la Polul Nord la Polul Sud, de la insule la metropole, testându-şi rezistenţa la temperaturi extreme şi altitudini ameţitoare. Este prima femeie ca vârstă şi a treia din lume care ajunge într-un singur an la cei doi Poli Geografici ai Pământului. (Sursa) […]

  29. 25.07.2012 la 18:13

    […] este “furat” de pe blogul lui Razvan Pascu. Fotografia este din The Investor […]

  30. […] asupra locurilor vizitate, a efortului, dar şi a bucuriilor trăite, vă invităm să exploraţi un CV al Ucăi Marinescu, publicat de către Răzvan Pascu. Din toată lumea: imagini, trăiri, gânduri, observaţii, toate […]

  31. […] Uca Marinescu. Pentru cei ce nu ştiu, este un om de 71 de ani care nu s-a mulţumit să lase timpul şi societatea să decidă pentru ea, ci a vrut să se bucure în continuare de viaţă şi de ce oferă Pământul. Şi-a concretizat pasiunea pentru cunoaştere prin expediţii pe tot globul, de la Antarctica până în Africa, de la Polul Nord la Polul Sud, de la insule la metropole, testându-şi rezistenţa la temperaturi extreme şi altitudini ameţitoare. Este prima femeie ca vârstă şi a treia din lume care ajunge într-un singur an la cei doi Poli Geografici ai Pământului. (Sursa) […]

  32. Nicoleta
    26.01.2016 la 19:24

    Doamnă,
    Mă înclin în faţa dumneavoastră!
    Modestie, curaj, seriozitate,forţă psihică şi mult patriotism!
    O mare iubitoare de ntură, civilizaţii din istoria veche şi mult antrenament fizic!

  33. […] dintre cele 2 exemple este cel al Ucai Marinescu, exploratoare si calatoare, prima sexagenara din lume care a atins pe schiuri cei doi poli ai […]

  34. Ivan Stefan
    02.02.2019 la 21:43

    Stiu mai de multi ani despre Dna UCA MARINESCU , despre activitatea ca mare explorator roman Nu stiu de ce nu publica carti despre activitatea dansii ca explorator Ar fi de mare interes pentru publicul romanesc sa afle si sa vada prin fotografii despre locurile pe care le-a explorat Sper ca dna UCA MARINESCU inceapa sa scrie carti

  35. Catalina Vlad
    28.11.2020 la 14:20

    Stimata Doamna Uca Marinescu,

    Numai cuvinte de admiratie si respect pentru toata activitatea dumneavoastra. Daca nu era facebook-ul probabil ca nici nu am fi auzit de toate aceste realizari. Nimeni nu vorbeste in prezent de realizarile formidabile ale romanilor. Si chiar daca ar stii, le fac ascunse sub un pres, ca sa nu se afle. Multa stima si sa treceti cu bine expediatia in care urmeaza sa plecati.

  36. Monica
    01.12.2020 la 22:12

    Admirația mea!!!, cu bucuria ca am cunoscut-o si mi-a împărtășit la microfon din amintirile prețioase pe care le-a trait la Polul Nord, Antarctica, Africa si in multe alte locuri. Felicitari!!!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]